23948sdkhjf

Tilbage på banerne efter krisen

Motorsportssæsonen 2011-2012 viser klart, at krisen hos mange selskaber er ved at være historie. De begynder en efter en at komme tilbage på banerne og i rally, efter et par år med besparelser.

Cadillac, som for nogle år tilbage fyldte 100 år, og var med i 24 timers løbet på Le Mans, men stoppede alle sportsaktiviteter på grund af General Motors krisen, er nu tilbage i USA med en ny barsk racer, der blev præsenteret som skitse forleden af modellen CTS-V i GT-klassen. Her skal den deltage i løbene under Sports Car Club of America, SCCA.

Cadillac har ikke deltaget siden 2007. Den nye Racer får 6,3 liters V8-motor, der yder 556 hk. Bilerne opbygges hos specialistfirmaet Pratt & Miller, New Hudson i Michigan, og der er skrevet kontrakt med de to erfarne kørere Andy Pilgrim og Johnny O’Connell, der flere gange har dannet makkerpar med Jan Magnussen.

Forleden meddelte engelske McLaren, at de deltager i hele 2012 sæsonen med den nye racer baseret på sportsvognen MP4-12C, men også i enkelte løb i 2011 i den europæiske GT3-serie. Teamchef Martin Whitmarsh udtaler, at Racing er mærkets blod. McLaren er også yderst aktiv i Formel 1, hvor de vandt VM med Lewis Hamilton og Jenson Button i 2008 og 2009.

Opel har tidligere i efteråret 2010 meddelt, at man kommer tilbage i den populære tyske DTM-serie, mens søstermærket Vauxhall kommer tilbage i Storbritannien, plus eventuelt på andre europæiske baner, med en virkelig skarp version med 6,2 liters V-8 motor, der yder 431 hk med et moment på hele 550 Newtonmeter og en topfart på over 250 km/t og 0-100 på kun 4,9 sekunder. Engelsk presse mener, at det er den nye Vauxhall VXR8, og den kan allerede bestilles hos seks udvalgte Vauxhall-forhandlere i Storbritannien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08