23948sdkhjf

Bak-kameraer bliver lovkrav

I USA bliver bak-kameraer, der viser eventuelle mennesker eller forhindringer bag bilen, et lovkrav fra 2014. Det er planlagt at blive vedtaget den 28. februar 2011.

Lovkravet starter sandsynligvis med mindre lastvogne og pickup modeller, der er meget populære, og kommer senere til personbilerne, eller måske alle køretøjer samtidig.

National Highway Traffic Administration, NHTSA, oplyser, at cirka 18.000 mennesker i USA årligt kommer til skade på grund af bakkende køretøjer. 300 mennesker blev dræbt bag en bil i 2009, især enten legende børn under fem år eller ældre over 70, der ikke nåede væk i tide.

Enkelte nye bilmodeller, også her i landet, er udstyret med bak-elektronik, der via kameraer, skærme og bakspejle viser, hvad der eventuelt befinder sig bag bilen, når chaufføren sætter i bakgear.

Det amerikanske selskab Gentex Corporation, som blev grundlagt i 1974 i staten Michigan, har skrevet kontrakter for sit kamera-bakspejl Smartbeam med Renault, Saab, Audi, Jaguar, Range Rover, Toyota med flere her i Europa, udover de mange kontrakter man allerede har i USA. Firmaet har kontrakter med omkring 140 bilmodeller, og har netop besluttet at udvide sine aktiviteter i Europa. Den lille fabrik i tyske Erlenbach ved Neckarsulm med 100 ansatte udvides med 140 nye ingeniører og elektroteknikere. For når der kommer et lovkrav i USA, varer det som regel ikke længe, før det samme kommer i Europa. Det mener europæiske sikkerhedsspecialister.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236