23948sdkhjf

Mange fejl-biler på vejene

FDM: Flere biler har fejl på motor, lys og bremser.
Alt for mange kører rundt med fejl på lygter og bremser og mindre fejl, der har betydning for bilens levetid - uden at de opdager det. Det viser en statistik over 5000 biler, der har gennemgået en vedligeholdelsestest hos FDM. I gennemsnit har hver bil seks fejl, og langt størstedelen af fejlene fordeler sig på motor, lys og bremser.

- Fejl på lygterne er særligt problematiske om vinteren, hvor det er mørkere i flere timer. Der kan let opstå farlige situationer, fordi andre trafikanter enten ikke kan se én eller bliver blændet på grund af lygtefejl, siger afdelingsleder Jørgen Jørgensen fra FDM' s tekniske rådgivning.

- Det er uklogt at spare på vedligeholdelsesomkostningerne, når krisen kradser. Vil man både køre sikkert og undgå irriterende overraskelser i vintervejret, bør bilen gennemgå et vintertjek med fokus på dens generelle tilstand, og hvad der skal holdes særligt øje med, siger han.

De farligste vinterfejl på bilen er for lidt dækmønster, for er dækkene for nedslidte, har bilen ikke et ordentligt vejrgreb og kan derfor ikke stå fast. Bremserne bør der også være styr på, for er de ikke i orden, kan det medføre livsfarlige situationer. Endnu en farlig fejl er lygter, der blænder på grund af fejljustering eller ikke virker. De kan også skabe farlige situationer i trafikken.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094