23948sdkhjf

FDM med i Europas største elbil-forsøg

Bilisternes organisation FDM har underskrevet en aftale om at være partner og vagthund i Europas største elbilforsøg, testenelbil.dk. Gennem forsøgets levetid på to år skal 300 elbiler testes af i alt 2400 testkørere.

ChoosEV står bag forsøget, og herfra vurderer direktør Henrik Isaksen, at det er af stor vigtighed, at FDM er med som partner i forsøget.

- FDM er en uhyre vigtig partner for os. Det er jo blandt de nuværende bilister, at vi skal finde fremtidens el-bilister, og vi vil gerne gøre det så godt som overhovedet muligt fra begyndelsen. Derudover er der noget værdifuldt i at have kritikere med, for dermed bliver elbilen tjekket ekstra godt i sømmene, og det er ingen skade til, udtaler ChooseEV’s direktør Henrik Isaksen.

Hos FDM er man interesseret i at tage sig af de 2400 testpiloter, der deltager i forsøget, og i at få del i den enorme mængde data, som forsøget genererer. FDM sikrer deltagernes interesser – blandt andet ved at hjælpe med at lave kontrakter til deltagerne.

- Det er en spændende tid for transport lige nu med stort fokus på at finde alternativer til olien. I FDM er vi glade for at kunne være en del af Europas største elbilforsøg, der vil give et unikt indblik i elbilernes muligheder og udfordringer set med brugernes øjne. Elbilen vil uden tvivl komme til at spille en stor rolle i fremtidens transport, og med deltagelse i projektet ønsker FDM, at være på forkant med udviklingen, udtaler FDM´s chefkonsulent Torben Lund Kudsk.

De første testkørere er fra Høje Tåstrup kommune, og de får deres elbiler den 3. december. Herefter startes forsøget op i yderligere 29 kommuner. Man kan læse mere om forsøget på www.testenelbil.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063