23948sdkhjf

Små biler skal også have vinterdæk på

Danskerne køber stort set kun små biler i øjeblikket. Men selv om mange bilejere ofte ikke sætter vinterdæk på husstandens mindste bil, så bør alle nye mindre køretøjer også have vinterdæk på for at køre sikkert, råder Conti.
Toyota Aygo, Fiat 500, Ford Fiesta, Opel Corsa, Chevrolet Spark og Citroen C1. De seks mest købte bilmodeller fra januar til oktober 2010 er små biler. Men selv om mange familier vælger ikke at købe vinterdæk til de små biler, så bør de ændre praksis. De nye, små biler vil nemlig fremover komme til at køre over længere afstande, og derfor skal de køre sikkert.

Det vurderer Continental Dæk Danmark A/S, der forudser, at mange nye bilejere vælger at overføre den kendte praksis med ikke at sætte vinterdæk på "småbilerne", fordi mange er vant til at spare her.

- Uanset størrelse så har alle biler brug for vinterdæk om vinteren, fordi alle tests viser, at biler med vinterdæk bremser hurtigere på veje med sne og is. Får vi en ligeså skrap vinter med samme mængder is og sne som sidste år, og varer den til april, bliver det nærmest umuligt at køre sikkert og uhindret uden vinterdæk, siger Continental Dæk Danmarks adm. direktør, Georg Nielsen.

Bil nummer 1 er også lille

Undersøgelser viser, at mindre biler traditionelt anvendes af kvinderne i husstanden. De bruger bilen til og fra arbejde samt til at hente og bringe børnene. Men købet af tusindvis af nye, små biler indikerer også, at de små biler i 2010 og et godt stykke ind i 2011 både er husstandens bil nummer 1 og 2 og altså skal bruges til både længere rejser og køreture.

Mange familier, der tidligere har haft en større femdørsbil, har i lyset af den økonomiske krise valgt at konvertere megen plads i kabinen og en solid motorkraft til en mindre bil med fokus på en lav købspris og en billig brændstoføkonomi.

- Husstandens bil til at hente og bringe børn bør have vinterdæk på. Det er ubegribeligt, at nogen vælger at spare på sikkerheden omkring noget så værdifuldt. Herudover er det klart, at i det omfang en ny bil som en Toyota Aygo, Fiat 500 eller en Ford Fiesta – de tre mest solgte bilmodeller i år – også anvendes til forretningsmøder og mindre forretningsrejser, eller som familiens eneste bil, bør de også have vinterdæk på for at komme sikkert og rettidigt frem, siger Georg Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066