23948sdkhjf

Overrasket, glad og stolt biløkonom

Morten Buus modtog Biløkonomprisen 2010 for sin indsats for både uddannelsen og branchen.
Det var en både overrasket, glad og stolt Morten Buus, der onsdag morgen fik overrakt Biløkonomprisen 2010 ved en lille sammenkomst på hans arbejdsplads, Aunsbjerg.com i Kolding.

Det var fjerde år, prisen blev uddelt, og blandt flere gode kandidater valgte komiteen denne gang forretningschef Morten Buus. Han lever til fulde op til kriterierne, lød begrundelsen fra underviser Morten Dalbøge fra Biløkonomuddannelsen på Erhvervsakademi Århus, som holdt tale for prismodtageren.

Med prisen og de anerkendende ord fulgte en check på 10.000 kroner, som blev overrakt af direktør Kirsten Bach fra Q8 Oils, som sponsorerer prisen. Kirsten Bach har sammen med tidligere branchedirektør i Bilbranchen Elly Kjems Hove og direktør Bent Mikkelsen fra De Danske Bilimportører udgjort den komite, der skulle træffe valget.

Rollemodel

Morten Buus er biløkonom fra 1997, fra det andet hold, der gennemførte denne uddannelse. Morten Dalbøge fremhævede blandt andet i sin tale, at det dels var gennem hans egen dygtighed, dels ved at se potentialet hos andre, at han havde medvirket til at højne kompetencen inden for både uddannelsen og autobranchen.

- Morten Buus har selv været med til at uddanne adskillige biløkonomstuderende, som har fået lov til at udvikle sig. Og han er den eneste, der kan prale med at have været kontaktperson for to studerende, som har fået 13 i deres afsluttende projekt, sagde Morten Dalbøge.

- Aunsbjerg har selv haft biløkonomstuderende tilknyttet, og Morten Buus er også altid den, der presser på, for at de studerende finder gode praktikpladser i udlandet. Desuden er han medlem af biløkonomuddannelsens branchegruppe, hvor han altid bidrager med konstruktive og gode forslag.

Brændte for branchen

Morten Buus er nærmest født ind i bilbranchen. Hans forældre havde autoforhandling i Års, som i dag drives af hans bror. Han selv blev uddannet inden for reservedele, men da han var uddannet, trængte han til en tænkepause for at finde ud af, hvad han ville.

- Jeg læste Højere Handelseksamen, men da jeg havde mit eksamensbevis var jeg også klar over, at det var autobranchen, jeg brændte for. Og på det tidspunkt var biløkonomuddannelsen startet. Det så ud som en god og målrettet uddannelse, så den gik jeg i gang med, og det har været en god beslutning, siger Morten Buus.

Han søgte og kom i praktik hos Aunsbjerg, og skiftede mellem praktikpladsen og skolen, som dengang var Niels Broch i København. Uddannelsen omfattede også et studieophold i Holland.

Da han var færdig med biløkonomuddannelsen i 1997, blev han ansat som eftermarkedschef hos Aunsbjerg, hvor han sammen Alex Aunsbjerg Nielsen styrede butikken, indtil et job som eftermarkedschef i Autohuset Vestergaard lokkede i 1999.

I 2003 fik han imidlertid et godt tilbud fra Alex Aunsbjerg Nielsen om samarbejde. Han flyttede tilbage, og samarbejdet er også blevet til medejerskab i virksomheden Aunsbjerg Nielsen A/S. Alex Aunsbjerg Nielsen fremhæver ham som en fantastisk sparringspartner og kompagnon.

Det rigtige valg

Morten Buus er ikke et sekund i tvivl om, at han traf det rigtige valg, da han besluttede sig for at uddanne sig i autobranchen. Det er en branche med mange muligheder – også selv om man ikke lærer at "skrue biler".

- Biløkonomuddannelsen er efter min mening en god uddannelse. Det er en bred generalistuddannelse – en masteruddannelse – hvor man kommer rundt i alle fagets kroge, bortset fra, at man ikke lærer at arbejde som mekaniker. Der er dog intet til hinder for, at man kan blive biløkonom med en mekanikerbaggrund, hvis det er det, man vil. Det er der da eksempler på. Og jeg er da også meget godt tilfreds med, at jeg selv har en praktisk baggrund inden for reservedele. Det skader aldrig, sagde Moren Buus, inden han meget overrasket skulle modtage biløkonomprisen 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094