23948sdkhjf

Juni-bilsalget 29 procent op

Med 14.512 solgte personbiler steg juni måneds bilsalg med 29 procent i forhold til samme måned 2009. Det er ottende måned i træk, bilsalget er steget, og samlet er der til dato i år solgt 73.000 biler. Det kalder bilimportørernes direktør "utroligt positivt og stabilt".

- Det er fortsat især de private købere der trækker markedet, og mange har ønsket at køre på ferie i en ny, sikker og brændstoføkonomisk bil, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Han anfører videre, at man, efter det meget kraftige dyk i bilsalget i slutningen af 2008 og det meste af 2009, kunne have frygtet en længere periode med lav vækst og et meget begrænset salg.

- Det har heldigvis slet ikke været tilfældet. Udviklingen i første halvår har tværtimod vist, at markedet et kommet hurtigere og kraftigere tilbage, end man havde kunnet forvente. Knap 73.000 solgte biler i første halvår understreger, at den grundlæggende efterspørgsel i markedet er stærk og stabil, og et generelt tegn på at økonomien er på vej ud af krisen, siger Bent Mikkelsen.

Markedet for nye varebiler har med en tilbagegang på 5,6 procent i første halvår oplevet yderligere tilbagegang ovenpå et meget svært 2009. Men med en tilbagegang på kun 1,6 procent i juni, er der svage tegn på en stabilisering.

Det samme gælder nyregistreringerne af lastbiler, der i juni faldt med 11,5 procent sammenlignet med juni 2009. Det er den mindste nedgang i halvårets totale nedgang på 48,5 procent, som vidner om et turbulent marked for tunge køretøjer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08