23948sdkhjf

Hankookdæk til sporten i Danmark

Morten Karl, tredobbelt Danmarksmester i rally, er blevet dansk importør af Hankook dæk til motorsporten. Han driver firmaet Protech Sport i Svenstrup syd for Ålborg.

Morten Karl har fulgt udvikling af dæk fra Hankook gennem flere år. De har et superprogram, især til de danske asfaltprøver, og ikke mindst det specielle regnvejrsdæk, forklarer Morten Karl.

Hankook har samtidig opnået et fornemt omdømme i rallycross sportens hjemland England som et dæk, man kan stole på under de vanskeligste forhold og underlag. Han har selv haft lejlighed til at testet dækkene i England.

- Det er simpelthen et kanondæk, som jeg glæder mig meget til selv at bruge. De har et fantastisk grip, og de bliver ved i lang tid under hård belastning, oplyser Morten Karl.

Dækkene lagerføres i Svenstrup i størrelsen 16, 17 og 18-tommer. Andre størrelser hjemtages på bestilling.

Morten Karl kørte blandt andet Mitsubishi Lancer i flere år med succes, og har også været servicemekaniker for VW's Dakar Team. Han skriver på sin hjemmeside, at han har specialiseret sig i komplette opbygninger til rally, samt inden for transmissioner og styretøj, ligesom han også importerer biler fra udlandet, hovedsagelig BMW og VW.

Det nye Hankook motorsports program bliver udstillet ved løbene på dansk grund.

Hankook blev grundlagt i 1941 i Sydkorea som landets første dækproducent. I 1980 kom en stor afdeling og testcenter til USA. I dag er der fabrikker over hele verden. I 2001 kom et nyt center i Rotterdam, og man skrev en strategisk samarbejdsaftale med Michelin. Hankook Har egen testbane i Sydkorea og er et af de hurtigst voksende dækfirmaer på kloden som syvendestørst i dag.

Du kan læse meget mere om Morten Karls nye aktivitet med mere på www.protechsport.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078