23948sdkhjf

Mahle overtager Behr GmbH

Tyske Mahle overtager 60 procent af aktierne i Behr Industry GmbH & Co KG, der fremstiller kølesystemer til bilindustrien, aircondition til tog, specialkøretøjer, og til busser, skibe, konstruktionsmaskiner, flyindustrien og stationære maskiner, kraftstationer med mere. Købsprisen oplyses ikke.

Mahle har planer om at integrere aktieopkøbet i en ny division, Mahle Industry, hvor det nye navn bliver Mahle Behr Industry, som forventes at få en omsætning på godt 3,7 milliarder kroner årligt.

Mahles bestyrelsesformand Professor Dr. Heinz K. Junker udtaler, at opkøbet matcher særdeles godt til Mahle produkterne. Også Behr bestyrelsesformand Dr. Markus Flik mener, at Mahle er den rette partner.

Den nye aftale skal intensivere aktiviteterne indenfor den automotive sektor med udnyttelse af begge selskabers erfaringer. Mahle er en af de 30 største leverandører til autoindustrien, der fremstiller stempler, cylinder komponenter, ventilsystemer og luftstyrede systemer med mere. I 2008 beskæftigede Mahle cirka 45.000 medarbejdere på mere end 100 produktionsanlæg og otte forsknings- og udviklingsanlæg. Omsætningen i 2008 var mere end 37,5 milliarder kroner.

Behr Industry er et uafhængigt selskab i Behr Gruppen med hovedkvarter i Stuttgart, og har 900 ansatte. I 2008 var omsætningen cirka 1,6 milliarder kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078