23948sdkhjf

Sug på værkstedet og varme i kabinen

Bjørns Autolak i Slagelse glæder sig over omfattende udvidelse og modernisering.
- Det skulle vi have gjort for ti år siden. Det er blevet superlækkert og meget fremtidssikret. Vi har fået et meget bedre flow i produktionen, alle biler er kommet indenfor, vi har fået en bedre arbejdsgang og et bedre arbejdsmiljø, og svendene er gladere.

En tilfreds Bjørn Bødker Mikkelsen, 57 år og manden bag Bjørns Autolak ApS på Odensevej i Slagelse, er ikke i tvivl om værdien af hans udbygning, selv om der lige nu er økonomisk krise i samfundet.

Efter fire måneders om- og tilbygning kunne det vestsjællandske autolakereri den 1. oktober tage sine nye faciliteter i brug. Det gamle værksted var blevet udvidet med små 700 kvadratmeter, så man nu råder over 1350 kvadratmeter samlet.

Det har givet plads til en ny, stor super-kabine på 10 gange 4,5 meter fra Nordenskov med direkte gasbrænding og plads til to biler ad gangen.

Speedpaint kabinen er udstyret med en helt ny type avanceret styretavle, der er den eneste på markedet her i landet, oplyser manden bag byggeriet, Jens Kr. Vestergård fra NIM. Kabinen er udstyret med række af dyser, så varmen kan styres individuelt og helt præcist.

- Det er simpelthen verdens hurtigste kabine, som også repræsentanter i udlandet er målløse over. Via modem og trådløst netværk kan vi endda styre den fra vores kontor. Denne kabine svarer til en Mercedes - professionelle folk skal have professionelt udstyr, så ikke alt ender i kinesiske kabiner, mener Jens Kr. Vestergård, der har stået for udvidelsen sammen med den lokale tømrermester Henrik Harboe.

- Og der er stor ros fra mig hertil. Ingen uforudsete ekstraregninger, og det er lavet til tiden, siger Bjørn Mikkelsen.

- Vel er der mindre at lave for tiden, men det skal nok komme. Jeg tror på fremgang til marts, tilføjer han.

Udsugning og varme-genvinding

Ud over den nye store kabine har Bjørns Autolak beholdt de to kombi-sprøjtekabiner, hvoraf den ene netop er renoveret og ligeledes computerstyret. Hvor den tidligere var ti minutter om at nå 70 grader, klares det nu på tre minutter.

- Den er 20 procent billigere i drift - men 35-40 procent hvis man tager højde for, at den kan klare flere biler, oplyser Jens Kr. Vestergård, som gennem de sidste tre et halvt år har bygget 80 danske kabiner om til direkte gasbrænding.

En fordel er det også, at kabinen slukker for sig selv, når den ikke er i brug.

Han tilføjer, at et jysk autolakereri via computerstyret kabine har sparet 7000 kroner i kvartalet i gasforbrug, men med en 25 procent større omsætning.

En anden fordel er, at CO2-udslippet reduceres - typisk med 20 procent, vurderer Jens Kr. Vestergård.

- Ud over den gode plads og de tre moderne sprøjtekabiner har vi fået gode arbejdsforhold i form af udsugning og lifte med videre. Vi er endda på forkant med kravene og er et af de få værksteder, der giver fylder i kabine, påpeger Bjørn Mikkelsen.

Det nye værksted er udstyret med fuld varme-genvinding med krydsveksling, så luften er tydeligvis meget lidt præget af autolakering.

Ansvar og sammenhold

Værkstedet, som laver omkring 3000 biler om året, tæller fire svende, heraf en kvinde, samt to lærlinge, heraf en kvinde. Gennem årene har Bjørn Mikkelsen uddannet 14 lærlinge.

- Det mere rationelle flow på værkstedet, hvor vi nu kører bilerne frem i rækker, betyder, at vi sparer en halv til en hel mand per år. Vi er da også blevet en mand mindre, men med samme omsætning, forklarer Bjørn Mikkelsen.

I forbindelse med det nye værksted har firmaet etableret en ledergruppe, bestående af mester, Ole Olsen på kontoret, værkfører Brian Bidstrup og sønnen Andreas Bødker, som står for IT.

- Det har virkelig rykket. Hver medarbejder har i dag fået hver sit ansvarsområde, og det er de glade for. I det hele taget har vi fået mere sammenhold og åbenhed i det nye værksted, tilføjer han.

Værkstedet er i øvrigt også næsten klar med en ny hjemmeside på adressen www.bjoernsautolak.dk

Udvidelse markeres med en reception i løbet af det tidlige forår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187