23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

DEN NYE AUDI A1 skal fremstilles i Belgien, hvor Audi har investeret omkring 2,1 milliarder kroner i produktionsanlægget ved Bruxelles.

VW POLO BlueMotion har fået lavere forbrug og lavere pris herhjemme. Fra kun 179.000 kroner med et lovet gennemsnit på 30,3 kilometer og et CO2-udslip, som er reduceret fra 109 gram/km til nu kun 87 gram/km.

85 PROCENT AF standene ved EngineExpo 2010 i juni er solgt. Interessen er større i år end sidste år.

TESLA, DER PRODUCERER supersportsvogne med el-motorer, planlægger at gå på Børsen i New York.

CHEVROLET AVEO ER sænket med 25.000 kroner til 104.995 kroner med masser af udstyr, men dog endnu uden ESC.

INDISKE MARUTI-SUZUKI fik ny salgsrekord i januar med 81.087 enheder.

NYBILSALGET STEG MED seks procent i USA i januar til 695.700 personbiler, vans og lette trucks, også kaldet pickups.

SHELL HAR HAFT tilbagegang i salget i 2009 på 69 procent.

VW POLO HAR fremstillet 11.111.111 enheder på fabrikken i Pune, Indien.

FRANSKE FAURECIA HAR overtaget det tyske firma Plastal, Bayern, der fremstiller kunststofdele til bilindustrien.

KLARIUS, DRESDEN OG Wien, har overtaget Quinton Hazels aktiviteter i Leicester, England. Begge firmaer fremstiller blandt andet udstødningsanlæg.

GM's OPEL-INGENIØRER I udviklingsafdelingerne i Rüsselsheim får en større rolle i udviklingen af modeller til GM i fremtiden, udtaler Karl-Friedrich Starke, chef for udvikling. En ny lille Opel har første prioritet.

HYUNDAI I DANMARK har lanceret en ny Santa Fe med lavere CO2-udslip fra en ligeledes ny 2.2 liters dieselmotor, der kører 7,3 procent længere på hver liter end forgængeren. Priserne starter ved 537.995 kroner med alt i udstyr, komfort og sikkerhed.

NISSAN HÆVER PRODUKTIONEN af Qashqai-serien i Sunderland med et tredje skift.

SVENSKE AUTOLIV HAR overtaget Delphis Asien-aktiviteter. Købssummen oplyses ikke.

MERE END 250 udstillere har tilmeldt sig den 17. IMOT MC-messe i München i dagene 19.-21. februar.

VOLVOSALGET AF personbiler steg i januar i USA med 41,9 procent til 4128 biler. Den ottende måned i træk med stigende salg.

FORD HAR FREMSTILLET bil nummer 40 millioner i Köln siden starten i 1926, hvor T-modellen løb af båndet, populært kaldet "Tin Lizzie". Jubilæumsbilen var en Fiesta, 82 hk.

FRANZ BECKENBAUER ER udnævnt til repræsentant for Mercedes-Benz, som han skal repræsentere ved fodbold-VM i Sydafrika og andre sportsaktiviteter i løbet af året. Christian Geistdörfer, tidligere rallyverdensmester sammen med Walter Rörhl, er udnævnt til Opel ambassadør.

DEN NÆSTE GENERATION Mercedes C-klasse skal fremstilles i Alamaba, USA, sideløbende med andre modeller som crossover, SUV’s, M- og R-klassen og GL. Der skal fremstilles 80.000 årligt til salg i USA, Canada og Mexico. Mercedes solgte sidste år 28 procent færre C-klasse biler til i alt 52.427 enheder i USA.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093