23948sdkhjf

Snydt af franchise-koncept

Rene Grotenberg, ES Motor på Vesterbro i København, vil advare mod one2move, der tidligere hed Bil Udlejning Discount.
Rene Grotenberg har dom for, at firmaet Bil Udlejning Discount eller rettere BUD A 2008 skylder ham 350.000 kroner. Han ser aldrig en øre.

Rene Grotenberg har ES Motor, et autoværksted suppleret med biludlejning, på Nørrebro i København. Han ser i 2005 en annonce i Motor-magasinet fra franchise-selskabet Bil Udlejning Discount og han tager kontakt for at komme med i kæden.

- Aftalen indeholdt blandt andet en eneret for distriktet til ES Motor, markedsføring via hjemmeside og samtidig en fælles forsikring gennem Bil Udlejning Discount, forklarer Rene Grotenberg.

Forretningen går udmærket, men en dag hedder franchise-indehaver ikke længere Bil Udlejning Discount, men BUD A 2008, men samarbejdet fortsætter, indtil Henrik Szygenda vil have endnu en franchisetager ind i ES Motors "baggård".

- Det og det faktum, at nu skulle vi skifte navn igen (til one2move) gjorde, at jeg ikke ville være med mere, fortæller Rene Grotenberg.

Rene Grotenberg mente at kontrakten ikke var overholdt og at han derfor med god ret kunne komme ud af samarbejdet. Der var dog en opsigelsesfrist på tre måneder, men umiddelbart efter rene Grotenberg havde meddelt firmaet (nu one2move) og Henrik Szygenda, at han ville stoppe (20. juni 2008), forsvandt hans firmanavn på DUB A 2008’s hjemmeside.

Det var ellers en af de væsentligste kontaktmuligheder for biludlejningen og det største aktiv ved at være med i en kæde.

- Det kunne mærkes med det samme på omsætningen, forklarer Rene Grotenberg.

Han forlanger også at få udbetalt sit depositum – også helt efter franchise-kontrakten, men de penge, der skulle stå bundet i en bank, var hævet.

Rene Grotenberg går til Retten i Århus, da BUD A’s hjemadresse er i Skrydstrup og får 23. oktober 2009 falder der dom for, at franchise-kontrakten har været misligholdt fra BUD A 2008’s side. Han skal have sit depositum retur og han skal have en erstatning for den i opsigelsesperioden tabte udlejning (pga. at ES Motor var strøget på Bil Udlejning Discounts hjemmeside umiddelbart, trods en opsigelsesperiode på tre måneder).

Ulovlig overdragelse

BUD A 2008 er taget under konkursbehandling på baggrund af en anmodning fra Skifteretten som følge af manglende regnskabsaflæggelse.

Det kalder Rene Grotenbergs advokat for "en klassisk gemmeleg".

BUD A 2008 har udover biludlejning også en aktivitet som ejendomsudvikler, herunder blandt andet indehaver af udlejningsfirmaet Chr. 4. En søgning på nettet på Bil udlejning Discount fører hele tiden frem one2move.

Rene Grotenberg mener, at brødrene Flemming Hebsgaard og Henrik Szygenda har overført værdier fra et firma i store vanskeligheder, til et nyt firma, one2move.

- Jeg har ikke store forhåbninger om at få nogen af mine penge, men jeg vil advare andre om at kaste sig ud i forretninger med de to personer, siger Rene Grotenberg.

- Det er møgforkert, at de kan lave det nummer med mig og bare starte nyt selskab op og tørre gælden af på et firma under konkurs.

Samme koncept

Hvor en søgning på nettet på Bil Udlejning Discount tidligere viste frem til firmaer med kontrakt med BUD A 2008, viser de samme søgningerne nu frem til one2move.

Teksten er den samme som tidligere og der står blandt andet:

"Bil Udlejning Discount" blev startet i 1995 af de to brødre fra Århus, Henrik Szygenda og Flemming Hebsgaard."

"Idéen er en videreudvikling af virksomheden "Bil Udlejning Discount", der startede på idégrundlaget, har du brug for status symbol, en identitet, en følelse af at være indhyllet i luksus? Så kan vi ikke hjælpe dig. Men har du brug for et billigt transportmiddel, så er vi til gengæld et godt bud på en netto løsning."

"One2move er en landsdækkende kæde af selvstændige Franchise afdelinger, der under mottoet "Lav pris biludlejning" dagligt udlejer over 200 nye og brugte biler fra mere end 40 afdelinger fordelt over hele Danmark."
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094