23948sdkhjf

Ikke den komplette sandhed

Ejeren af det nu konkursramte selskab Bil Udlejning Discount (BUD A 2008), Flemming Hebsgaard, svarer på anklagerne fra Rene Grotenborg.
Aftalen mellem Rene Grotenborg og Bil Udlejning Discount indeholdt blandt andet en Ene Agentur Ret for et nærmere beskrevet distrikt til ES Motor samt fælles forsikring gennem Bil Udlejning Discount.

- I samarbejdsaftalen forpligtiger selskabet sig til at levere en række ydelser, som indeholder en markedsføringspakke, hvor ES Motor vælger en lille udgave med en standard biludlejningskontrakt, central telefonpasningsordning, og Auto-hjælp uden for en radius på 50 km samt ansvarsforsikring til udlejningsbilerne.

- Men samarbejdsaftalen indeholder intet om en hjemmeside. Det er kun en ekstra service, siger Flemming Hebsgaard.

- Det er også en underdrivelse, at forretningen går udmærket, som Rene Grotenborg siger, den går helt forrygende, og han lå meget hurtigt langt over den i kontrakten aftalte udlejningsprocent. Motor-magasinet har set dokumentation i form af nøgletal for 2006 og kan på den baggrund bekræfte "den endog meget gode forretning".

Derudover er Rene Grotenberg ikke blevet tilbudt at arbejde sammen med andre koncernforbundne selskaber end Bil Udlejning Discount, og da Rene Grotenberg startede, generede det ham ikke, at han skulle starte sin afdeling i "Baggården" til vores eksisterende afdeling, Vinds Auto på Amager.

- Navneskiftet har intet med sagen at gøre, udtaler Flemming Hebsgaard.

- Jeg sagde Rene Grotenberg op, fordi han ikke overholdte den indgåede samarbejdsaftale. Han skulle udvide forretningen med flere biler, når han rundede en i kontrakten specificeret udlejningsprocent, og da han efter gentagende henstillinger stadig ikke overholder dette punkt i kontrakten, beslutter jeg at opsige hans Ene Agentur Ret for derved at have mulighed for at kunne udvide udlejningskapaciteten i nærområdet. Også dette er i ovennævnte materiale blevet dokumenteret overfor Motor-magasinet.

Bankgarantien

I opsigelsesperioden blev ES Motor udelukket fra den fælles hjemmeside.

- Dengang var dette normal procedure, der blev brugt som et pressionsmiddel mod de afdelinger, der var i vedvarende restance med betaling af deres fakturaer, og efter opsigelsen betalte Rene Grotenberg hverken for forsikring eller vægtafgift på de biler, der var tilknyttet og indregistreret i konceptet, og da hverken rykkere eller udelukkelse fra den fælles hjemmeside førte til betaling, så jeg mig derfor nødsaget til at forlange den stillede bankgaranti udbetalt, fortæller Flemming Hebsgaard. Der blev derfor sendt dokumentation for det samlede forhold, både til Rene Grotenberg og dennes bankforbindelse, inden garantien blev begæret udbetalt.

- Selskabet har aldrig forlangt en bankgaranti udbetalt uden, at der medfølger dokumentation for de manglende betalinger, udtaler Flemming Hebsgaard.

Derfor kom han ikke

- Grundet den nuværende finanskrise og store problemer med min bankforbindelse var hele koncernen (som inkluderes et ejendsudviklingsselskab. red) under tvangsafvikling. Og da der ikke på daværende tidspunkt var midler i boet til at føre retssag for, var det nyttesløst at bruge kræfter på at føre denne. Havde jeg havde haft overskuddet og pengene til det, havde jeg gerne mødtes med Rene Grotenberg i retten, siger Flemming Hebsgaard.

God eller dårlig moral

- Samtidig vil jeg ikke undlade at nævne, at når vi vælger at drive selvstændig forretning, så arbejder vi uden sikkerhedsnet og er kun beskyttet af dette lands love og forordninger, og disse er ikke lige så restriktive som forbrugerbeskyttelsesloven og kan derfor ikke sikre os mod al modgang og alle nederlag, der kan opstå, når vi driver vores selvstændige forretninger.

- Rene har på eget initiativ indgået en aftale med mit selskab. I denne aftale er der skitseret visse retningslinjer for det kommende samarbejde, og når disse retningslinjer ikke bliver overholdt, fortæller kontrakten også om muligheder og konsekvenser heraf. For at tilgodese min forretning vælger jeg helt i henhold til kontraktens forskrifter samt efter et utal af henstillinger at indskrænke Rene Grotenberg`s agenturret. Han beslutter herefter og på helt eget initiativ og uden yderligere dialog at opsige aftalen med selskabet, denne opsigelse blev herefter fuldt accepteret og dette helt uden yderligere restriktive krav fra selskabets side, siger Flemming Hebsgaard.

- Herefter mener Rene Grotenberg så, at han har ret til at udtale sig om min moral og etik, tilføjer han.

- "Under dække af, at han vil advare andre", og helt ærligt hvis det stod så dårligt til, som han postulerer. så ville det vel være helt umuligt for mig at holde sammen på en forretning med over 40 afdelinger og op mod 250 biler, siger Flemming Hebsgaard.

- Egentligt kan jeg ikke helt forstå formålet med Rene Grotenbergs henvendelse til Motor-magasinet. For han har på ingen måde nogen økonomisk gevinst ud af denne smædekampagne.

Måske bortset fra, at ved rygters spredning og bagvaskelse af undertegnede, kan han muligvis indirekte skade min bror og hans nuværende forretning.

- For det Rene Grotenberg undlader at berette, er, at han sammen med Mekonomen Autoteknik er ved at opstarte et kopikoncept. Og dette koncept vil med tiden kunne beneficere af, at min broders forretninger mislykkedes. For alle kender vel det gamle ordsprog: Den enes død den andens brød, siger Flemming Hebsgaard.

- Jeg mener, at konkurrence er sundt og vil derfor slutte med at ønske Rene Grotenberg og Mekonomen Autoteknik held og lykke med deres kommende biludlejningskoncept.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078