23948sdkhjf

Ford vandt IRC-debuten

Finske Mikko Hirvonen/Jarmo Lehtinen vandt debutløbet for Ford i deres Fiesta S2000 i Rallye Monte Carlo, der ikke tidligere officielt har deltaget i International Rally Challenge, IRC, men som en "mindre" serie af VM-rallyes.

Hirvonen og Lehtinen har hidtil koncentreret sig om World Rally Championship, WRC, i Ford Focus, hvor franske Sebastien Loeb, Citroën C4, de senere år har siddet godt og sikkert på tronen, med Ford lige efter med Mikko Hirvonen.

Mange tror imidlertid, at IRC er fremtiden i den internationale rallysport på topplan. De mindre biler har også motorer på maksimalt 2000 kubikcentimeter, og de trækker på alle fire hjul.

På andenpladsen efter Mikko Hirvonen kom endnu en finne, Juho Hanninen/Mikko Markkula, i en fabriks Skoda Fabia, der blev fulgt til dørs på tredjepladsen i endnu en Skoda Fabia med Nicolas Vouilloz/Benjamin Veillas.

Løbet gik over 15 hastighedsprøver på i alt 405 kilometer. Flere kendt navne var med på deltagerlisten såsom finske Tommi Mäkinen med eget team, og Formel 1 køreren Robert Kubica, Polen, i en Renault Clio. Han udgik med motorproblemer. Kubica skal i øvrigt i år køre for Renault i Formel 1.

Engelske Guy Wilks, Peugeot 207 S2000, der vandt serien sidste år, udgik med tekniske problemer.

Næste IRC afdeling er i Brasilien den 4.-6. marts. Første afdeling i WRC er i Sverige fra den 10. februar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079