23948sdkhjf

VW storsejr i hidtil hårdeste Dakar Rally

VW’s tredobbelte sejr i dette års netop afviklede Dakar Rally, efter sidste års dobbeltsejr, har giver masser af spaltemillimeter og tv-dækning rundt i verden. En stor triumf. Ikke mindst for danske Kris Nissen, der står bag hele organisationen som VW motorsportsdirektør.

Tyske medier har været helt overskruet, og nærmest stået i kø for at få en snak med den tidligere danske racerkører.

- Sidste år var der et enormt pres på os for at vinde, som vi indfriede med en dobbeltsejr, men jeg mener, at presset i år var endnu hårdere, også fordi strækningen var endnu mere barsk. Det var nok det hidtil hårdeste Dakar i løbets lange historie. Både for kørere og biler. Det samme mener en stor del af deltagerne, som har været med flere gange.

- Vi var perfekt forberedt, efter flere gode resultater gennem 2009. Det hele gik, som det skulle, udtaler den sympatiske motorsportschef til flere tyske medier.

Han tilføjer, at man kun kan vinde dette maratonrally over 9000 kilometer, hvis man har den bedste bil og de dygtigste kørere.

Teamet med den store specialbyggede VW Touareg TDI kørte i år de fleste etapesejre i hus – i øvrigt med en meget smal sejr til spanske Carlos Sainz/Lucas Cruz på kun godt to minutter foran teamkollegaen fra Qatar med tysk makker, Nasser Al-Attiyah/Timo Gottschalk, og med amerikaneren Mark Miller og Ralph Pitchford, Sydafrika, på tredjepladsen.

Sammen med en anden amerikaner i en Hummer har det nok åbnet øjnene for et større publikum i USA, hvor rallysporten ikke er særlig meget omtalt.

Vinderholdet fra sidste år, Giniel de Villers/Dirk van Zitzewitz, Sydafrika og Tyskland, ligeledes i VW Touareg TDI, kom ind på syvende pladsen efter lidt problemer.

Den tidligere dobbelte VM rallyvinder, spanske Carlos Sainz og hans makker Lucas Cruz, der altså i år vandt Dakar for første gang, blev modtaget med stor festivitas i den spanske hovedstad Madrid ved hjemkomsten. Ingen tvivl om, at Kris Nissen også har fået mange lykønskninger af VW ledelsen ved hjemkomsten efter løbet, der har kostet mange millioner, som altså kulminerede med en tredobbelt sejr. Det er kun sejrene, der huskes. Den positive omtale, VW har fået i år, er uden tvivl ligeså meget værd - måske mere. Det er meget svært at måle.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078