23948sdkhjf

Oprør mod skatteregler

Danmark er det eneste land, hvor det nærmest er forbudt at bygge et køretøj om, mener SKAD.
SKAD har i weekenden den 12.-14. november deltaget på Scandinavian Custom Show i Bella Center, hvor bil- og MC entusiaster fra de nordiske lande mødtes for at vise deres flotte ombygninger frem.

SKAD var synlig på en af medlemmernes stand, og SKAD logoet var at finde på flere stande på udstillingen hos MC medlemmer. Ydermere blev der gjort opmærksom på www.streetfire.dk’s forside, at SKAD var til stede.

- Vi ønsker at sætte fokus på det manglende regelsæt omkring de skattemæssige konsekvenser af en ombygning af en bil eller motorcykel. Her er der kommet mange borgere i klemme, fordi de har ombygget deres motorkøretøj, synet det efter reglerne, og alligevel blev køretøjet konfiskeret, og der blev uddelt store bøder og opkrævning af en fornyet registreringsafgiftsbetaling, udtaler SKAD-direktør Thomas Krebs.

SKAD er af den opfattelse, at de manglende regler og individuelle fortolkninger ved skattemedarbejdere, skaber lovløse tilstande, hvor personer og geografiske områder i Danmark har individuelle opfattelser af, hvornår og hvor meget der skal betales i skat. Derfor har SKAD, sammen med Håndværksrådet, sendt et fem siders langt brev til skatteminister Troels Lund Poulsen for at få klarhed omkring denne problemstilling.

- Vi har udarbejdet et nøje beskrevet system, der giver værksteder og borgerne klare regler at forholde sig til, siger Thomas Krebs.

- Systemet vil ydermere bidrage til at fjerne en stor administrativ byrde hos både Skat og hos vores medlemmer. Skat har modtaget brevet, og nu venter vi på at mødes med de respektive ansvarlige personer, for at gennemgå forslaget, tilføjer han.

Skat var om lørdagen på udstillingen i Bella for at affotografere stelnumre på de udstillede køretøjer, alt dette uden dommerkendelse, oplyser Thomas Krebs.

- Det virker som om man fra Skats side har den opfattelse, at alle dem, der bygger om på køretøjer, mere eller mindre er kriminelle. De manglende skatteregler, samt de tiltag mod erhvervsdrivende i branchen og borgere med hjerte for flotte biler og motorcykler, er ved at kvæle hele området. Danmark er det eneste land, hvor det nærmest er forbudt at bygge et køretøj om. Her kunne man næsten gå så vidt og betegne det som en begrænsning af en menneskeret, mener han.

SKAD kunne i øvrigt også melde tre nye medlemmer ind på udstillingen, hvilket viser at der er brug for at skabe et system, der virker, oplyser han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081