23948sdkhjf

Sebastian Vettel verdensmester 2010 i Formel 1

Sebastian Vettel, Red Bull, er den hidtil yngste verdensmester i Formel 1, kun 23 år gammel, med en stor fremtid foran sig.

Fire kørere havde muligheden for at vinde på Yas Marina banen i Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater. Fernando Alonso, Ferrari, Mark Webber, Red Bull, og Lewis Hamilton, McLaren, men det var mere teori, for Sebastian Vettel fejede alt til side. Bortset fra det tvungne pitstop førte han fra start til mål.

Det var samtidig første gang i Formel 1 historien i mange år, at spændingen var så intens i finalen, men det blev hurtigt klart, at den bedste mand ville vinde, hvis han undgik uheld, og det gjorde han. Det gik hverken Fernando Alonso eller Mark Webbers vej. De sluttede som nummer syv og otte.

Efter den nye verdensmester kom to godt kørende McLaren biler med Lewis Hamilton og Jenson Button, begge tidligere mestre, med en godt kørende Nico Rosberg, Mercedes på fjerdepladsen, foran polske Robert Kobica og russiske Vitaly Petrov, der holdt Alonso efter sig.

Den spanske Kong Carlos var med som tilskuer, men de gode ønsker for den lokale helt Alonso hjalp ikke. Hvis Alonso havde vundet mesterskabet, var det nok også med en lidt sur smag i munden for mange rundt i verden, efter affæren på Hockenheim banen i sommer, hvor Ferrari gav teamordre til Felipe Massa om at sænke hastigheden, så Alonso kunne vinde, så han scorede syv point på usportslig vis. Massa fulgte ordren modstræbende, og var synligt skuffet efter løbet. Det kostede Ferrari en bøde på 100.000 dollar, men det er sikkert glemt i Italien.

Det startede hos BMW

Sebastian Vettel har kørt 62 Grand Prix løb, og vundet de 10. I de sidste fire løb, har han vundet de tre. Vettel startede som testkører hos BMW, hvor han i det første løb slog alt og alle, og det er kun seks år siden, at Red Bull teamet fra Østrig debuterede i Formel 1, sponsoreret af energidrikken Red Bull.

Den bedste og hurtigste mand vandt årets VM-titel. Ingen tvivl om det. Tysk presse er gået helt over gevind, efter Michael Schumacher-årene med syv VM-titler. Nu har man en værdig afløser i sportens hurtigste bil. Michael Schumacher har haft det svært i comeback året med den nye Mercedes racer med kun 72 point. Han har dog kørt sig op på det seneste, men var uheldig i finaleløbet i et crash med Vitantorio Liuzzi, Force India, på første omgang.

2010 sluttede med følgende point: Sebastian Vettel 256 point, Fernando Alonso 252 point, Mark Webber 242 point og Lewis Hamilton 240 point. VM-titlen for konstruktører havde Red Bull allerede vundet før finalen. De vandt med 498 point foran McLaren med 454 point og Ferrari med 396 point.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078