23948sdkhjf

Helt ny Audi racerbil i Le Mans

Audi har udviklet en helt ny racerbil til langdistance-løbene i 2011, hvor det vigtigste løb igen er 24 timers løbet på Le Mans. Bilen opfylder selvfølgelig det ændrede reglement om downsizing med en sekscylindret 3,7 liter TDI-motor, der yder mindre end forgængeren.

På grund af de færre hk er luftmodstanden meget lav, og lygterne er meget kraftigere LED.

Tom Kristensen finder det spænende med den nye Coupé med fast tag:

- Jeg har tidligere kørt i en Bentley af samme type. Den nye racerbil ser aggressiv ud. Det er sværere at se ud fra den lavere siddeposition, men alt i alt en spændende fornyelse, siger Tom Kristensen, der for første gang skal sidde i højre side i en Audi.

Dermed bliver den lettere at arbejde på under løbene, og nemmere at stige ind og ud ad, oplyser Tom Kristensen i en video, som Audi har sendt os. Han er i disse dage i USA for at teste bilen første gang.

Den nye racer har modelbetegnelsen R8 LMS, og der er meget at leve op til hos Audi med de mange sejre, som forgængeren har kørt i mål de senere år, ikke mindst med Tom Kristensen bag rattet. Fra 1999 har Audi kørt i serien med åbne racerbiler, og det er planen at deltage i flere af de kendte langdistance løb Sebring, Le Mans Cuppen og ILMC med syv løb på tre kontinenter med modellen R15. Men hovedløbet er og bliver 24 timers løbet på Le Mans medio juni med R8 LMS.

Audi opgraderer også kraftigt A4-modellen til DTM-serien. Den nye model hedder R17.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093