23948sdkhjf

Comeback til Tajco

Europas største rørhale-producent har 50 procent flere ordrer end i fjor – og har lige fået et stort amerikansk gennembrud.
Hos Europas største producent af rørhaler til biler, Tajco i Grindsted, jubler de, sådan på stille jysk. I fjor tabte Tajco en fjerdedel af sin omsætning, men kun en ottendedel af sit overskud på grund af effektiv kvalitetsproduktion på fabrikken i Kina. Og nu går det for alvor fremad igen.

Så sent som i sommer mente virksomheden at kunne nå tilbage på sin førkrise-omsætning på 170 millioner kroner fra 2008 i år, men allerede nu går det endnu bedre. Ordreindgangen i 2010 er øget med hele 50 procent i forhold til i fjor, og dermed har Tajco ikke blot hentet det tabte fra krisen, men er nu tilbage på den imponerende gennemsnitlige årlige vækst på 20 procent, som Tajco har nydt i mange år.

Oveni har Tajco fået foden indenfor hos en af verdens største bilproducenter, amerikanske GM. Tajco betragter selv ordren som et gennembrud på det amerikanske marked, som kan give adgang til ikke blot flere ordrer hos GM men også hos andre amerikanske bilgiganter.

Med start i 2012 skal Tajco hvert af de næste seks år levere en halv million rørhaler til i alt fem GM-modeller, hvilket øger omsætningen med 54 millioner kroner per år. Og det er præcist, hvad Tajco har arbejdet på. For det giver bedre udnyttelse af kapaciteten på fabrikken i Ningbo, Kina, som kan producere 3,5 millioner rørhaler om året, men i kriseåret i fjor producerede 2,2 millioner.

Tajco er Europas største producent af rørhaler og har som erklæret mål at blive verdens største, fastslår direktør, Rolf Ebbesen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11