23948sdkhjf

Over 300 navigationssystemer på kloden

Kortproducenten Navtec oplyser, at der findes over 300 navigationssystemer på kloden, der hver især har udstyret hundrede af millioner GPS-brugere med modtagere i bilerne, der har gavnet både sikkerhed, komfort og miljøet. Det er allerede 16 år siden, de første systemer så dagens lys i Europa.

I 1994 kom det første GPS-system således i en BMW 7-serie med et Navtec kort, som kun dækkede Tyskland, men allerede året efter kom der bedre dækning i andre lande, og andre premium-biler fik systemet som standard. Men den helt store udvikling kom fra 2003 med de små flytbare systemer fra Garmin, Tom Tom, Blaupunkt med flere. Danmark kom med i 2005 med hele landet dækket.

En gennemsnitsforbruger kører, med hjælp via navigatoren, op mod 2500 kilometer mindre årligt og sparer dermed omkring 2900 kroner til brændstof, der samtidig sparer atmosfæren for CO2, oplyser Navtec.

Af de cirka 300 millioner navigationssystemer er omkring 45 millioner standardudstyr i biler, mens 116 millioner er flytbare GPS-systemer og cirka 120 millioner i mobiltelefoner.

Måler også akseltryk

Systemerne er blevet bedre, men det stopper ikke her, mener Navtec. Det sidste nye er oplysningen om, at Tom Tom har sendt en system på markedet, Tom Tom Pro 7100 Truck, som oplyser chaufførerne i de tunge lastbiler om vigtige ting såsom maksimalt akseltryk per aksel, længde, højde, bredde og maksimalt hastighed. Det nye navigationssystem dækker 45 lande i Europa, også Danmark, med lokale restriktioner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109