23948sdkhjf

Metal advarer mod lavere skrotgrænse

Finanslovpartierne øger arbejdsløshed og forurening med lovforslaget om lavere reparationsgrænse, mener Dansk Metal.
Dansk Metal møder frem i Folketingets skatteudvalg i morgen onsdag 8. december med en opfordring til at fjerne forslaget i finanslovaftalen om stramning af reparationsreglen.

- Dansk Metal står uforstående overfor, hvorfor en finanslov, der går under overskriften "fornyet vækst i Danmark", har et forslag indbygget, der så direkte skader beskæftigelsen, skriver konsulent Thomas Gyldal Petersen til skatteudvalget.

Hvorfor ønsker forligspartierne midt i en krisetid at gennemføre et forslag, der rammer en specifik branche hårdt og som vil medføre yderligere stigning i arbejdsløsheden?, spørger fagforbundet, som organiserer automekanikere.

Han imødegår finanslovordførernes miljøargument:

- Bilproduktion er meget forurenende. En bil skal køre meget langt - sandsynligvis et godt stykke over 100.000 kilometer - før miljøbesparelsen, der følger af at en ny bil normalt kører længere på literen, er tjent hjem igen.

Endelig vurderer Dansk Metal, at den forventede indtægt for staten på 120 millioner kroner er kraftigt overvurderet. Udgiften til dagpenge vil stige, når færre kan beskæftiges med at udbedre færdselsskadede biler. Desuden vil mange familier købe en ældre brugt bil, fordi en ny er for dyr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078