23948sdkhjf

Volvo S60 har færrest fejl

De storsælgende små billigbiler har langt fra samme kvalitet som dyrere biler, og dermed flere fejl, påviser Applus Bilsyn.
Bilen med færrest fejl per 100.000 km hos fire år gamle biler, der synes for første gang, er Volvo S 60. På anden- og tredjepladsen kommer henholdsvis Audi A6 og Mercedes E-klassen. Volvo-modellen har blot 0,11 fejl pr. bil pr. 100.000 km, skarpt forfulgt af Audien, der har 0,14 fejl. Mercedes har 0,16 fejl, viser ny statistik fra Applus Bilsyn.

- Det er overraskende lavt. Det betyder, at man som bilejer meget sjældent behøver at køre sin bil på værksted. Den fortsætter ufortrødent uden tekniske og materielle komplikationer, siger adm. direktør hos Applus, Arne Willerslev-Legrand.

Netop E-klassen viste sig sidste år at have færrest fejl både blandt de fire, seks og ti år gamle biler. I år er Mercedes E-klassen den bil med færrest fejl blandt de seks, otte og 12 år gamle biler og beviser dermed stadig, at modellen er særdeles slidstærk. I gennemsnit er flertallet af Mercedesbilerne overordentligt benyttede, blandt andet fordi de bruges til taxikørsel, hvorfor sliddet på dem er stort.

Økonomisk men flere fejl

- Danskerne er i kølvandet på den økonomiske krise begyndt at købe mindre og billigere biler, fordi de kører længere på literen. De har andre forcer, men vi kan altså konstatere, at de statistisk set har flere reparationer end de dyre "direktørbiler", siger Arne Willerslev-Legrand.

Den nye fejlstatistik indikerer dog også, at ikke alle biler har samme robusthed som de tre podiepladsvindere. Flere biler, blandt andet Opel Corsa og Toyota Aygo, som var de næstmest og tredje mest solgte biler herhjemme fra januar til september 2010, ifølge Danske Bilimportører, placerer sig længere nede på listen.

Opel Corsa, der frem til september er solgt i 3140 eksemplarer, og Toyota Aygo, som 3130 danskere har købt, ligger i den nederste tredjedel på listen over biler med færrest fejl.

Toyota Aygo har 0,51 fejl per 100.000 kørte km, mens Opel Corsa har 0,61, hvilket dog er en klar fremgang fra sidste års 0,72 fejl per 100.000 km.

Årets mest solgte bil, Fiat 500, der er købt af 3373 bilejere, er ikke med i Applus+ Bilsyns test, der bygger på i alt cirka 500.000 bilsyn foretaget mellem 1. oktober 2009 til 19. oktober 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078