23948sdkhjf

Snekaos redder liv

Rådet for Sikker Trafik jubler over det voldsomme snevejr. De voldsomme snemængder betyder nemlig færre trafikdræbte.
Mens tusindvis af bilister den seneste måneds tid har siddet fast i store snedriver eller er kørt i grøften, så er der nogle, der glæder sig over alt sneen.

Vejret er nemlig rigtig godt for trafiksikkerheden, fortæller Søren Troels Berg, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

- Når vejret er, som det er nu, bliver farten sat ned. Og det er farten, der gør forskellen på, hvor alvorlig ulykken bliver. Det er selvfølgelig enormt belastende at køre i grøften, men i forhold til alvorlige ulykker med personskader er de mindre alvorlige, siger han til Nyhedsbureauet Newspaq.

De store snemængder har så stor betydning, at det faktisk også påvirker statistikken.

- Hvis vi ser tilbage på december/januar 2005/2006, hvor der var et tilsvarende vejr, var antallet af trafikdræbte betragteligt lavere end en normal januar. Og det ser også ud til, at denne januar bliver meget lavere på den konto, siger Søren Troels Berg og tilføjer, at antallet af alvorligt tilskadekomne også falder i snevejret.

Og ikke nok med, at sneen er god for trafikken. De danske bilister bliver også bedre til at køre i sneen. Hos Falck mærker man, at bilisterne er begyndt at tænke sig om, inden de sætter sig bag rettet i snevejret.

- Efter seks ugers snevejr kommer det ikke længere bag på folk, at der er glat. Det er nærmere reglen end undtagelsen, så de store mængder sne har helt sikkert en effekt, siger kommunikationsmedarbejder Klaus Kristiansen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063