23948sdkhjf

Automatgear bliver mere populært

Stadig flere bilister i Europa ønsker en bil med automattransmission. Det er konklusionen i en undersøgelse, som magasinet AutoScout24 har foretaget. To tredjedele af de tyske bilister skal have en bil med automatgear næste gang.

Samme resultat kom AutoScout24 magasinet til i nabolandene med endnu højere procentsats. I Spanien vil 70 procent vælge automatgear, i Holland 63 procent, i Belgien 59 procent, mens hver fjerde italiener vil fravælge at skifte med hånden.

Undersøgelsen viser en stigning i Tyskland fra 42 procent i 2008 til 50 procent i 2009 hos dem, der allerede har automatgear.

For få år siden var kun 10 procent af bilerne i Europa udstyret med automatgear, mens omvendt kun 10 procent af alle biler i Nordamerika havde manuelt gearskifte. Men tingene ændrer sig, hvilket måske har noget at gøre med den stadig tættere trafik, vi oplever overalt i Europa og de bedre transmissions systemer i vore dage.

Tidligere var det almindeligt, at et automatgear kostede otte-ti procent ekstra i brændstof, men i dag, med de nye elektroniske styringssystemer, samt Stop & Go og de øgede brændstofpriser, er der sket en meget stor udvikling, så der spares dråber med automatgear.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062