23948sdkhjf

Svendeprøve med bil på højkant

Det lykkedes faglærer Kenneth Brændgaard at få en aftale med elite- og stuntkøreren Erik W. Pedersen, der blandt andet har otte verdensrekorder.
Faglærer Kenneth Brændgaard på Skjern Tekniske Skole brænder for at arrangere specielle svendeprøvebilleder af personvognsmekanikerne. Det der med at stille eleverne op i en gruppe sammen med en bil og så knipse et billede – nej, det er alt for kedeligt, mener Kenneth Brændgaard. Jo mere usædvanligt, jo bedre!

Senest tog Kenneth Brændgaard kontakt til elite- og stuntkøreren Erik W. Pedersen og fik en aftale i stand med legenden, der har otte verdensrekorder i motorcykel- og bilstunts. Foruden to danske mesterskaber i motocross, to nordiske mesterskaber i NOS-car bilracerløb og tre gange vinder af Grand National - verdens hårdeste løb for motocross.

Med aftalen i hus – også med den meget skeptiske fotograf - kørte Kenneth Brændgaard en kold og våd formiddag til Vejle. Her opstillede han sit decembersvendeprøvehold i to grupper. Præcis så tæt, at Erik W. Pedersen lige akkurat kunne lirke bilen imellem de unge automekanikere balancerende på to hjul.

Faktisk foregik det uhyre stille og fredeligt - og manøvren var ganske ufarlig, forsikrede stunt-legenden Erik W. Pedersen. Han havde helt styr på sin kantstillede Toyota Corolla A86. Men manøvren gav det spektakulære billede, som Kenneth Brændgaard så brændende ønskede at give sine elever!

Højt karakterniveau

Karakterniveauet ved svendeprøven viser i øvrigt, at den "bindegale" faglærer fra Skjern Tekniske Skole også forstår at udnytte sit elevmateriale til andet end spektakulære billeder. 25 pct. af holdet (det vil sige to af de i alt otte lærlinge) opnåede 12, som er højeste karakter.

De to er Martin Kjærgaard Guldbjerg, der er i lære hos Autoværkstedet i Hvide Sande, og Jan Højvang Østergaard, der er i lære hos Super Dæk Service - Skjern A/S, opnåede højeste karakter ved svendeprøven, nemlig 12. Dermed har de samtidig kvalificeret sig til at blive indstillet til Metalindustriens Lærlingeudvalgs Pris.

Generelt opnår mellem 20 og 25 pct. af eleverne på Skjern Tekniske Skole karakteren 12 ved svendeprøverne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14