23948sdkhjf

Finanskrisen har været hård ved autoværkstederne

Men udviklingen er vendt i 2010, fastslår analyse fra virksomhedsmæglerfirma.
Ikke alene førte 2009 til et fald i antallet af værksteder på seks procent, men indtjeningen er også faldet betydeligt.

Siden 2006 har virksomhedsmæglerfirmaet CBN Finance & Consult as i Højbjerg udarbejdet branchestatistik for danske autoværksteder baseret på virksomheder drevet i selskabsform. CBN har indhentet regnskabstallene fra autoværksteder fra Købmandsstandens Oplysningsbureau til brug for analysen.

I branchestatistikken indgår alene selskaber eller erhvervsaktive selskaber, og statistikkerne omhandler næsten 3.000 autoværksteder.

- Erfaringen viser dog fra det daglige arbejde med køb og salg af autoværksteder og vurdering, at udviklingen er anderledes for personligt drevne virksomheder. Ikke mindre end cirka 45 procent af autoværkstederne i analysen har i 2009 måttet konstatere et negativt årsresultat mod blot cirka ni procent i 2008, oplyser Carsten Birk Nielsen.

- Det er min opfattelse, at krisen har været blidere ved de frie værksteder. Baggrunden herfor er blandt andet de lavere timepriser og en stigende viden om, at garantierne for bilerne ikke ophører, selv om bilejerne ikke benytter et autoriseret værksted, tilføjer han.

Fra løste opgaver i løbet af 2010 viser de første indikationer forbedringer i indtjeningen på 5-15 procent, bemærker Carsten Birk Nielsen.

Læs hele analysen på http://www.cbn.finance-consult.dk/Nyheds...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125