23948sdkhjf

Positionslys vinder ved montering

Ulrik Kjær og Brian Lindeberg kunne med rette hedde Den dynamiske duo. De har konstrueret det kun tre millimeter tykke, fleksible positionslys.
Der mødte Brian Lindeberg og Ulrik Kjær fra firmaet Dancar Scandinavia en totalafvisning, da de stillede op i en lokal synshal med en bil, monteret med deres konstruktion af et fleksibelt positionslys, en diolysrække svunget under bilens originale forlygte.

- Det tivolistads kan i godt pille af. Det er ikke tilladt, lød det fra synsmanden.

Men det blev det af certificerings-myndigheder i Tyskland, og dermed var lyset også OK i Danmark.

Lampen, hvis man kan kalde et tre millimeter tykt og 30 centimeter langt bredt gummibånd, der mest minder om en isoleringsstrimmel til et vindue, for en lampe, var en bestillingsvare fra Huyndai i Europa.

Huyndai ønskede et positionslys, der kunne monteres med et såkaldt Audi-look og slynge sig under frontlygten i enhver given facon og så i øvrigt ikke måtte kunne ses, når det var slukket. Samtidig skulle lampen naturligvis opfylde gældende regler for lysstyrke, det skulle kunne eftermonteres uden at skære hul i nogen dele af fronten og kofanger (det ville have krævet nye godkendelser af selve bilen) og den elektriske installation måtte naturligvis ikke forstyrre bilen øvrige installationer.

En Kraka-model

Som Kraka løste sine opgaver overfor Regnar Lodbrog, løste Brian Lindeberg og Ulrik Kjær opgaven, og til november er produktet på markedet.

Produktet, der blot hedder Led Position Light, hvor light både står for lys og for at det er et let produkt at arbejde med, måtte konstrueres fra bunden.

- De materialer vi undersøgte, som diodelyset kunne monteres i, var for tykke, så vi måtte selv støbe selve båndet, fortæller Ulrik Kjær.

Foreløbig er der tre længder til rådighed, 300, 350 og 400 millimeter med henholdsvis 18, 21 og 24 diodepærer.

- Vi kunne også fremstille et par andre længder, bare tallet af dioder er deleligt med tre, forklarer Brian Lindeberg.

Brændtiden

Lampen erstatter bilens eget positionslys og er meget let at monteres i den sorte smalle kant i lygterammen. Og holdbarheden er ligeså lang som bilens garanti.

- Når Kia giver syv års garanti, så gør vi det også, siger Ulrik Kjær.

Der er mindst 50.000 timers brændtid i lampen, men Ulrik Kjær og Brian Lindeberg mener, at lampen holder lige så lang tid som bilen.

- Er lampen først sat på, er der almindeligvis ikke noget, der kan ødelægge den.

Alle tre modeller er godkendt til alle biler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078