23948sdkhjf

Magnussen starter sæsonen på Daytona

Jan Magnussen starter igen i år sæsonen med at køre 24 timers løbet på Daytona, der er det amerikanske sidestykke til 24 timers løbet på Le Mans, som dog har noget mere aura over afviklingen world wide, men Daytona er stort i Nordamerika.

Det er sjette år i træk, at Magnussen lægger ud på den berømte bane i Florida i det klassiske sportvognsløb, som er en del af Gran-Am-serien. Magnussen skal køre den nye Chevrolet Camaro GT-R for Stevenson Motorsport og sin amerikanske arbejdsgiver General Motors.

Det er samme firma, Pratt & Miller, som udviklede Magnussens Pontiac GXP R og Chevrolet Corvette C6R, og det bliver første gang, at Magnussen kommer tik start i et løb, siden han blev kørt af banen i oktober på Laguna Seca i oktober. Han har siden været plaget af smerter og har aflyst flere test i den mellemliggende periode.

Den nye Chevrolet Camaro GT-R har ved et par test vist sig at være hurtigst i GT-klassen, og selv om Magnussen har vundet klassesejre i mange andre klassikere fra Le Mans til Petit Le Mans og Sebring, er det aldrig lykkedes ham at vinde på Daytona - og dermed vinde det eftertragtede Rolex Daytona ur.

Startlisten er stærk i GT klassen med 26 tilmeldte biler, men Jan Magnussen er ikke i tvivl:

- Det ur skal vindes. Det har været tæt på de foregående år, men desværre har vi næsten hver gang haft uheld undervejs. Banen har nogle lange strækninger, hvor man kører på oval-delen, men på inderbanens snævrere kurver kan meget ske med kontakt mellem bilerne. Det drejer sig om at finde den rette balance og passe på grejet. Bilen er ny - vi ved endnu ikke, hvor holdbar den er, men med Stevenson Motorsport og Pratt & Miller bag, som har stor erfaring i at bygge hurtige og stabile biler, tror jeg på, der er mulighed for at være med helt fremme og kæmpe om sejren, udtaler Jan Magnussen.

Kasper Andersen, Silkebog, der kører for FC Midtjylland i den nye Super Leaque serie, skal også deltage på Daytona i sportsvognsprototype klassen. De to danskere kommer således ikke i direkte konkurrence med hinanden i de to forskellige klasser. Løbet starter lørdag den 30. januar klokken 15.30 lokal tid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.162