23948sdkhjf

Samler tre støbevirksomheder i Skive

Volvo, Bosch og Scania i autoindustrien får nye muligheder for tryk- og sprøjtestøbte prototyper hos Idé-Pro i midtjyske Skive.
Idé-Pro Skive A/S, der er underleverandør af tekniske prototyper samt mindre serier støbt i plast eller metal til blandt andet Volvo og Bosch, B&O og Danfoss, har købt nyt domicil på 10.000 kvadratmeter i Saniståls tidligere faciliteter. Her vil virksomheden inden sommeren 2011 samle sine aktiviteter sammen med de nyligt købte og kompletterende virksomheder Temponik A/S og Svend Andersen Værktøj A/S for i alt 100 ansatte. Det skal give en større palet af tilbud, kortere produktionstid og højere kvalitet i udviklingsarbejdet for kunderne.

- Vores kapacitet og kompetencer bliver med sammenlægningen udvidet markant. Kunder i ind- og udland kan dermed få yderligere service i udviklingen af tryk- og sprøjtestøbte prototyper og mindre serieproduktion inden for plast, ekspanderet polystyren og nu også metallerne magnesium, zink og aluminium. Vores strategi er, at vi hellere vil have alt under eget tag, for at kunne kontrollere processen 100 procent, frem for at outsource til samarbejdspartnere, siger indehaver og direktør hos Idé-Pro, Morten Nors. Han stiftede virksomheden i 1994 sammen med sin bror Tommy.

Tid, proces og materialers egenskaber er de vigtige faktorer hos Idé-Pro, og med sammenlægningen kan virksomheden, i kraft af synergi mellem de tidligere tre virksomheders specialiserede medarbejdere, indgå tættere samarbejde i udviklingsfasen og tilbyde nye muligheder, alt efter kundens behov.

Soft tools til trykstøbning

Med købet af Svend Andersen Værktøj A/S i foråret 2010 har Idé-Pro sikret sig en øget maskinpark og kan dermed nu tilbyde fremstilling af soft tools til trykstøbning.

SAV A/S er en moderne, højteknologisk værktøjsfabrik, der siden 1980 har leveret formværktøj til trykstøbning, sprøjtestøbning, gummi og prototyper til virksomheder i blandt andet automobil-, møbel-, elektronik-, telecom- og medico-industrien.

Den ligeledes opkøbte virksomhed Temponik A/S har siden 1988 specialiseret sig i støbning af prototyper og mindre serieproduktion i aluminium, zink og magnesium med hver sine egenskaber på kortest mulige tid. Processerne kaldes TempoCast, TempoForm. Ned til en millimeter tynde vægge kan lade sig gøre at støbe i selv komplekse konstruktioner.

En af referencerne, Bosch Rexroth Fluidtech SAS i Frankrig, var imponeret over Temponiks hurtigt fremstillede og flot overfladebehandlede prototype med en speciel udfordring - et lufttæt pneumatisk kammer.

Alt hos Idé-Pro og de to nye virksomheder i "familien" udarbejdes fra 3D-filer, efterbehandles, dokumenteres efter gældende standarder og prøvekøres til kundernes fulde tilfredshed.

Flere nye maskiner

De tre samlede virksomheder hos Idé-Pro øger kapaciteten til at tage flere ordrer ind, da efterspørgslen er stigende. Nye Demag sprøjtestøbemaskiner af typerne 50T, 420T og 800T er indkøbt, Flytningen og sammenlægningen bliver kombineret med en ISO 14001 certificering i miljøledelse, ligesom virksomheden i foråret 2010 indførte ISO 9001.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094