23948sdkhjf

Skærpede regler for skrotningsattest

Dansk Autogenbrug stærkt utilfreds med Miljøstyrelsen over ny bekendtgørelse.
Over hals og hoved udsendte Miljøstyrelsen i sidste måned en bekendtgørelse, der ændrer på de hidtidige regler for, hvem der kan underskrive en skrotningsattest og få udbetalt miljøpanten.

- De nye regler indebærer, at den sidst registrerede ejer selv skal underskrive skrotningsattesten med en række ubetydelige – og utilstrækkelige – dispensationsmuligheder, siger direktør for Dansk Autogenbrug (DAG), Søren Sonniksen, ifølge sidste nummer af autobranchen.

- Udover at skabe en række rent praktiske problemer for autogenbrugerne indebærer reglerne, at virksomhederne tvinges til at udfakturere moms på miljøbehandlingen til den sidst registrerede ejer i Motorregistret, selv om denne måske ikke er den juridiske ejer af bilen. Det giver ifølge dag ingen mening, tilføjer han.

DAG er gået kraftigt i rette med Miljøstyrelsen, der kritiseres for en ultrakort høringsfrist og for at handle i strid med retsgrundsætningerne i både købeloven og aftaleloven.

- På denne baggrund har foreningen sendt kopi af vores karske høringssvar direkte til miljøministeren – et høringssvar, hvori foreningen også beklager, at Miljøstyrelsen bryder med tidligere tiders tradition for at tale påtænkte regelændringer igennem med henblik på at opnå fælles forståelse, siger Søren Sonniksen.

Bekendtgørelsen trådte i kraft i samme øjeblik, den var udsendt, og den er meddelt autogenbrugerne per email den 5. november.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126