23948sdkhjf

Diplomoverrækkelse hos Monroe i Belgien

Årets tre vindere af Monoe Scholarship fik bevis på, at de ved meget om bilens undervogn.
Årets tre landsvindere af Monroe Scholarship Anders Bang, Tobias Grube og Michael Larsen, har som led i deres præmie været i Belgien. Her besøgte de sammen med salgs- og marketingdirektør for Monroe i Danmark, Bernhard Nørby, Monroes fabrik i Sint Truiden, hvor de også fik overrakt deres diplomer,

Besøget på Monroes største europæiske fabrik for støddæmpere. Den har over 1000 ansatte, som udvikler og fabrikerer støddæmpere til både bilfabrikkerne og til eftermarkedet. Både dette besøg og rundvisningen i Bruxelles, som også er en tradition, var en stor oplevelse for de tre vindere. I Bruxelles var der speciel interesse for byens vartegn "Atomium" der blev bygget til Verdensudstillingen i 1958 og er et jernkrystal der er forstørret 165 milliarder gange.

Målrettede lærlinge

Anders Bang er 34 år og har en voksenlæreplads hos Poul Rasmussen Bilcenter A/S, Citroen i Århus. Anders Bang har først gennemført en akademisk uddannelse som biolog, inden han bestemte sig for at blive mekaniker. Han interesserer sig meget for det tekniske i biler, så det er egentlig en drøm der er gået i opfyldelse.

Tobias Grube er cirka halvvejs gennem sin mekanikeruddannelse hos Citroen i Skælskør. Han går på teknisk skole på Selandia i Slagelse. På værkstedet er der fire svende og to lærlinge, så som lærling får han lov til at prøve mange forskellige ting, så han synes, at han har en rigtigt god læreplads. Tobias Grube er 18 år og bor i Skælskør. Hans fremtidsplaner efter nogle år som mekaniker kunne være at studere til maskiningeniør.

Michael Skinneholm Hedegaard Larsen er 19 år bor i Randers. Mekanikeruddannelsen forgår på Randers Tekniske Skole. På grund af manglende læreplads efter grundforløbet er en del praktik også forgået på skolen, men også ude hos forskellige værksteder, i øjeblikket på Kronjyllands Autoværksted. Efter at være udlært, vil han gerne ind til militæret og senere til politiet.

Populært program

Monroe Scholarship er et program, som nu har væfret gennemført i Danmark i 14 år. Det foregår i et samarbejde mellem Monroe Danmark og alle de tekniske skoler, der har autoundervisning.

Monroe stiller undervisningsmateriale til rådighed for skolerne. Blandt andet hæftet "Alt om bilens hjulophæng", som kan udleveres til mekanikerlærlingene og gennemgås i undervisningen. Herefter kan lærlingene frivilligt deltage i en eksamen, hvor 14 spørgsmål om bilens undervogn og specielt støddæmpere skal besvares.

Alle indsendte besvarelser gennemgås af Bernhard Nørby, som ud fra den bedste besvarelse finder en klassevinder fra hver skole. Samtlige klassevindere, som i år talte 14, går videre til en ny vurderingsrunde, hvor de tre landsvindere findes. Igen ud fra de bedste besvarelser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094