23948sdkhjf

Hankook bygger fabrikker i Ungarn og Kina

Hankook fordobler sin dækproduktion i Europa.
Efterspørgslen på Hankook dæk i Europa bare stiger og stiger. Hankook har for længst taget handsken op og er p.t. i færd med yderligere at øge produktionen på virksomhedens fabrik i Ungarn og snart bygges endnu en fabrik i Kina.

- Hankook sætter alt i værk for at imødekomme efterspørgslen og øge leveringssikkerheden i Europa til gavn for blandt andet det danske marked. P.t. producerer Hankook 18-19.000 dæk i døgnet i Ungarn, men i anden halvdel af 2011 vil dagsproduktionen være næsten fordoblet og nå 34-35.000 dæk, siger salgschef på auto, Klauz Christensen, fra den danske Hankook-importør, Nordisk Dæk Import.

Den koreanske dækproducent etablerede sig med produktion af PV- og VV-dæk fra en nybygget fabrik i Ungarn for få år siden, og det første europæisk producerede Hankook dæk kom på markedet i 2007.

De første vinterdæk fra den nyeste afdeling, som nu er under opbygning i Ungarn, rullede ud til det vintersultne europæiske dækmarked i november, og flere vil følge efter, indtil man når produktions-maksimum i løbet af 2011. Den 58.000 kvadratmeter store udvidelse af Hankook i Ungarn blev påbegyndt i september 2009, og denne investering på 230 millioner euro bringer Hankooks samlede investeringer i Ungarn op på 550 millioner euro.

- Hankooks engagement i Ungarn viser, at man satser dybt seriøst på det europæiske marked. Hankook er garant for god leveringssikkerhed, og for tiden er Hankook med til at gøre Nordisk Dæk Import leveringssikker på vinterdæk, oplyser Klauz Christensen.

Travlhed i Kina

Men de har også travlt i Kina, hvor man i første kvartal 2011 tager første spadestik til en ny dækfabrik i Liang Jiang Xin Qu. Hankook investerer 954 mio. US dollar i den 53.000 kvadratmeter store fabrik, som efter planen står færdig i 2015. Årsproduktionen forventes at blive 11,5 millioner dæk til person- og varevogne, lastbiler og busser.

Det koreanske dækmærke er i dag en seriøs medspiller på det internationale marked for dæk. Det understreges ikke mindst af, at Hankook ses OE-monteret på blandt andet VW, Audi, Ford, Chevrolet, Kia og Hyundai, oplyser NDI.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063