23948sdkhjf

Priser sig lykkelig for nybil-leasingsalget

13.125 nye biler blev langet over disken i november, og dermed voksede personbilsalget med 45 procent sammenlignet med samme måned i 2009. Det er især leasing, der er med til at trække salget op for 12 måned i træk. Antallet af leasingbiler blev nemlig i november tæt på fordoblet i forhold til november sidste år.

De mindre biler op til den lille mellemklasse med Focus og Golf fylder godt i salgsstatistikken med cirka 65 procent, og det forventer De Danske Bilimportører fortsætter – dog med december som en markant undtagelse, idet der traditionelt handles mange firmabiler op mod årsskiftet.

Men også den rustne murerbil bliver skrottet til fordel for en ny. For tredje måned i træk øger varebilsalget vækstraten i forhold til den foregående måned, idet salget gik 21 procent op i november med 1583 biler sammenlignet med samme måned sidste år.

- Fremgangen på varebilsmarkedet er særdeles positiv og er et klart signal om, at virksomhederne er ved at få investeringslysten tilbage. Men det sker på baggrund af et historisk lavt niveau, siger DBI-direktør Bent Mikkelsen.

Også lastbilsalget gik frem i november med 67 procent på baggrund af 232 registrerede tunge køretøjer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094