23948sdkhjf

Manden med halefinnerne er død

GM’s tidligere designchef Chuck Jordan er død men efterlader sig en stribe af ikoner i bilindustrien.
Chuck Jordan, GM’s legendariske designchef gennem mange år, er afgået ved døden. Han blev 83 år.

Hos General Motors og Opel betegnes Chuck Jordans indsats som en af de bedste perioder for GM med en lang liste af GM-ikoner, primært i 50’erne og 60’erne. Chuck Jordan blev den kun fjerde mand i GM-koncernen, som fik titlen vicepræsident efter navne som Irv Rybicki, Bill Mitchell og Harley Earl.

Hans designarbejder var blandt andet Cadillac Eldorado, STS, Seville, Chevrolet Corvette Sting Ray med flere. I perioden 1967-1970 var Chuck Jordan chef for Opel design, hvor han var mester for de to ikoner Opel GT og Manta. Han blev efterfulgt af Wayne Cherry, der også arbejdede hos Opel, og den nuværende Ed Welburn.

Chuck Jordan begyndte hos GM i 1949 efter universitetsuddannelse i Massachusetts Institute of Technology, og kom derefter til GM som ung designer, men han arbejdede også med design for industrielle projekter. Som 30-årig blev han udnævnt til chef for Cadillac design.

Sønnen Mark Jordan arbejder i dag for Mazda Design i Californien, hvor han var en af hoveddesignerne bag verdenssuccesen Mazda MX-5, verdens mest solgte sportsvogn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094