23948sdkhjf

Spændt op til lir i Essen

Der var trim, sport og knald på i den europæiske tuningsmesse i Essen, hvor der blev vist stribevis af nyheder og spændende opbygninger.
Der kom 304.000 besøgende til Essen Motor Show, der er den mest betydningsfulde udstilling i Europa med sportstilbehør, tuning, trimning af biler, over 200 klassiske biler, dragstere, samt et hav af reservedele, tuningsdele og specielle opbygninger.

Essen er den europæiske version af det store SEMA show i Las Vegas, og der er masser af spændende nyt for de besøgende at beskue. Undervejs i ugens løb i Essen var der sportskonkurrencer på to og fire hjul i en af de 18 haller, som samlede tusindvis af tilskuere på de i alt 110.000 kvadratmeter udstillingsareal. Der var samtidig en del aftenarrangementer, som samlede mange tilhørere til forskellige diskussioner. Det totale antal udstillere var i år 507 selskaber.

Et scoop i år var Alfa Romeos fejring af 100 år i motorsporten, plus en stribe verdensnyheder og Tysklands-premierer såsom den nye Hyundai Genesis og Skoda Fabia RS+. Stribevis af tuningsfirmaer viste nyheder til mærkerne BMW, Audi, Mercedes-Benz, Renault, Porsche, Volvo med flere, samt ikke mindst motorsport, som har kendetegnet udstillingen i mange år.

Årets sportsbiler kåret

Der blev samtidig kåret "Årets Sportsbiler" i forskellige klasser. I den lille klasse vandt Fiat 500 C Abarth, i kompaktklassen vandt den nye Ford Focus, i kombi-klassen vandt den nye Opel Insignia Tourer, i sportslimousine-klassen Mercedes-Benz E63 AMG, i Coupé Audi RS5, i cabriolet-klassen Porsche 911 Turbo S og i SUV-segmentet BMW X6 M.

Topkåringen for den bedste sportsvogn blev tildelt den nye Mercedes-Benz SLS AMG. Bag kåringerne stod 68.000 læsere af det store tyske magasin Auto Bild Sportscars.

Hertil kom en del kåringer forbeholdt tuningsselskaberne, hvor de fleste af de kendte tyske firmaer scorede en sejr.

Arrangørerne oplyser, at 23 procent af de besøgende kom fra udlandet. 83 procent af udstillerne kommer igen næste år, hvor udstillingen arrangeres i perioden 26. november-4. december.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079