23948sdkhjf

Autolakerede smykker

Danske håndlavede sølvsmykker med dråber af autolak er blevet en eksport-succes.
Hvad der opstod som en tilfældig kontakt mellem BASF Coatings og smykkedesigner Mette Scherning er blevet til et samarbejde og færdigproducerede smykker med dråber af autolak.

Mette Schernings serie af sølv ørestikkere og halskæder med malede hjerter og stjerner er det sidste halvandet års tid blevet en solid salgssucces – både via 100 danske forhandlere og via agenter i primært Australien, Japan, Sverige og flere europæiske lande.

- Jeg ønsker kraftige, mættede kulører på mine smykker, og det har jeg opnået med autolakken. Det er et let og lækkert materiale at arbejde med. Det er jævnt og strækker sig, men er en helt ny proces for os. Det er en anderledes arbejdsproces, som kræver udluftning og forsigtighed, forklarer Mette Scherning, som ikke er storforbruger af lakken. En dåse på én liter holder længe, når man arbejder med dråber og pipetter.

- Smykkerne sælger meget fint, og vi har fået positiv respons. Kunderne kan godt lide den anderledes historie bag de farvede smykker, og vi kan nu se, at det holder, siger den 38-årige designer, der er begyndt at kikke efter biler i særlige farver efter det specielle samarbejde med Glasurit.

Hun opererer med 7-8 farvetoner ad gangen, for eksempel i både såkaldt ambulance-grøn og –orange.

Og der er tale om en teknik, næsten helt lig med autolakering: Først bruges en thermo grundfylder og siden akrylfarver – alt sammen fra Glasurit fabrikken i Münster i Tyskland, forklarer Kim Jensen fra BASF Coatings Services.

Det er tekniker Peter Boelsmand fra samme firma, som via en række tests har udarbejdet den præcise recept til smykke-lakeringen.

- Vi har ikke set noget lignende før. Men det er da et interessant marked, og vi tager dette specielle samarbejde som en udfordring, siger Kim Jensen. Han oplyser, at BASF også gennem ti år har leveret autolak til en jysk brille-producent, som også eksporterer sine brillestel.

Mette Scherning, som er uddannet på Danmarks Designskole, er kendt for sine porcelænssmykker, men arbejder også med for eksempel sølv, guld og rav. Hun producerer selv alt.

- Jeg eksperimenterer også med lak på emalje, men er endnu kun på forsøgsstadiet. Men der er mere på vej, lover hun.

Hendes egen butik ligger i Kompagnistræde 8 midt i København. Mere på www.scherning.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11