23948sdkhjf

FDM vil kontrollere leasingbilen

Anbefaler private leasingtagere at få en second opinion på slitage uden om leasingselskabet, inden bilen afleveres tilbage.
Er ridserne i lakken dybere end godt er? Er stenslaget i forruden almindelig slid eller en skade, og er kabinen holdt godt nok?

Uenighed om hvad der er slitage, og hvad der er reelle skader er ofte kilde til tvister, når familiens leasede bil efter et par år skal afleveres igen. Problemer, man i FDM's juridiske afdeling kender alt til.

- Derfor råder FDM til, at man kun leaser ud fra kontrakter som sikrer, at bilen ved tilbagelevering gennemgås af en uvildig tredjepart. Det gør for eksempel den standardkontrakt, som FDM har udarbejdet i samarbejde med Finans og Leasing, siger jurist i FDM, Per Alkestrup.

Leaser man allerede i dag en bil, hvor det er leasingudbyderen selv, som står for kontrollen ved kontraktudløb, kan det ifølge FDM derimod være en god idé at indhente en second opinion som det FDM tjek-ind FDM test og bilsyn tilbyder.

Ved et FDM tjek-ind gennemgås bilen for kosmetiske skader som buler, lakskader samt lygter og ruder, ligesom det vurderes, hvad der er almindeligt slid, og hvad der er skader. Derudover gennemgås bilens interiør, sæder og instrumentpanel. Samtlige detaljer fotograferes og gemmes, så alt senere kan dokumenteres.

- Vi ved, at mange er usikre omkring det at aflevere en leaset bil tilbage, og hvad de evt. risikerer at hæfte for. Derfor er vores nye FDM tjek-ind oplagt, hvis man har en leasingkontrakt, hvor man ikke er garanteret en uvildig kontrol ved tilbagelevering til forhandler eller leasingselskab. Opstår der uenigheder, står man bedre med en uvildig rapport i hånden, mener driftsleder i FDM test og bilsyn, Brian Uldal.

Ifølge FDM's oplysninger beløber den gennemsnitlige efterbetaling, når man afleverer en privatleaset bil, sig til 5000 kroner.

FDM tjek-ind tilbydes på ti af FDM's testcentre landet over.

Mere på www.FDM.dk/tjek-ind
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078