23948sdkhjf

Bøde for manglende ÅOP-oplysninger

Storgaard Biler A/S i Bramming har fået en bøde på 25.000 kroner for manglende oplysninger om de årlige omkostninger i procent (ÅOP) i forbindelse med oplysning til forbrugere om forskellige finansieringsmuligheder ved køb af brugte biler på kredit.

Storgaard Biler A/S blev politianmeldt for overtrædelse af markedsføringslovens § 14, fordi selskabet på en række udstillede brugte biler havde skiltet med muligheden for at købe de pågældende biler på kredit, men uden at have angivet de årlige omkostninger i procent (ÅOP) for kreditten.

Retten lagde ved strafudmålingen i formildende retning blandt andet vægt på, at det alene var en mindre del af de udstillede brugte biler, der var forsynet med et finansieringsskilt, hvori ÅOP-oplysninger ikke var anførtm og at selskabet umiddelbart efter henvendelsen fra Forbrugerombudsmanden fjernede skiltene.

Forbrugerombudsmanden har tidligere politianmeldt syv forretninger for ikke at overholde prisoplysningskravene ved kreditkøb, herunder Storgaard Biler A/S.

Denne sag er den første sag i komplekset, der er blevet behandlet ved domstolene.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078