23948sdkhjf

Løkke lukker af for reparationsgrænse-angreb

Venstretoppen forventer, at partifællen og værkstedsindehaver Marion Pedersen ikke vælter finanslovaftalen og forsvarer udsigten til flere nye biler frem for værkstedsjob.
Arbejdskraften skal bruges der, hvor fremtiden ligger, og det er ikke ved at genopbygge smadrede biler, som kun betaler sig på grund af afgiftsniveauet, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Dermed fastholder han finanslovforslaget om den nedsatte reparationsgrænse og undsiger partifællen Marion Pedersens angreb.

På sit ugentlige pressemøde forsvarede han stramningen af reparationsreglen, da han fik stillet spørgsmålet om klogskaben i at eksportere job til Kinas og Sydkoreas bilfabrikker, når der fremover skal købes flere nye biler i stedet for at reparere skadede biler.

- Om ganske kort tid vil vi igen komme i knaphed for hænder. De hænder skal arbejde der, hvor de øger den danske velstand, og hvor vi kan sælge varer til udlandet, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Ikke aftale i bidder

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tager udadtil for givet, at hele Venstres folketingsgruppe, inklusiv Marion Pedersen, stemmer for Finansloven og følgelovgivningen. Marion Pedersen har tilkendegivet, at hun vil stemme imod på grund af udsigten til 500 mistede jobs og 4000 færre reparationer i autobranchen. Dermed er regeringens flertal på 90 mandater i fare.

- Venstres gruppe har klart tilkendegivet, at Venstres gruppe støtter Finansloven, og den kan man ikke forholde sig til i bidder, sagde Lars Løkke Rasmussen på tirsdagspressemødet.

- Venstre støtter finanslovaftalen. Jeg forstår, at der er et ønske om at diskutere nogle detaljer i følgelovgivningen. Det må Marion Pedersen tage op med Venstres gruppeformand, men der må ikke være tvivl om, at Venstre lægger stemmer til den indgåede aftale, fortsatte statsministeren.

Enormt pres på Marion

Marion Pedersen er selv under et enormt pres fra Venstres top for at rette ind. Hendes særstandpunkt er dagens journalisthistorie på Christiansborg på grund af det 90. mandat, som regeringen skal finde et andet sted.

Et hyppigt spørgsmål lyder: Har regeringen sit flertal i orden?

Et lige så hyppigt svar fra Venstretoppen er, at man ikke kan true sig til ændringer i finanslovaftalen.

Marion Pedersens rolle som medindehaver af et autoværksted afføder spørgsmål om plejning af personlige interesser. Gruppeformand Kristian Jensen (V) svarer kort:

- Jeg har ingen kommentarer til Marions privatøkonomi.

Behov for detaljer

Der pågår forhandlinger mellem Marion Pedersen og hendes partifæller i regeringen. Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) oplyser, at han fik et brev fra Marion Pedersen i søndags, og det brev er videresendt til skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

- I Venstre har vi tradition for at snakke sammen om tingene, og jeg har faktisk ikke mere at tilføje, siger Claus Hjort Frederiksen.

- Vi opfatter hendes udtalelser som et behov for at få afklaret nogle detaljer. Det vil vi gerne hjælpe hende med. Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at et medlem af Venstres folketingsgruppe stemmer imod Finansloven, siger Kristian Jensen efter gruppemødet tirsdag, hvor Marion Pedersen ikke deltog på grund af en udvalgsrejse til Horsens.

DF rede til alternativer

Marion Pedersen forsøger at opstille konstruktive alternativer i sit brev. Det kunne fremtvinge en forhandling med Dansk Folkeparti og Per Ørum Jørgensen (KD).

Finansordfører og gruppeformand Kristian Thulesen Dahl (DF) erklærer sig rede til at møde op hos finansministeren, hvis der ønskes en justering af finanslovaftalen.

- Der er altid partsinteresser i at skrue op eller ned for tal, og vi er altid modtagelige over for gode råd om effekten af vores aftaler, siger Kristian Thulesen Dahl, inden han kaster sig over høringssvar og branchens kommentarer.

Marion Pedersen er kaldt til møde med Venstretoppen på torsdag om sagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141