23948sdkhjf

VW investerer 384 milliarder kroner

VW-Gruppen vil investere 384 milliarder kroner over de næste fem år, så den tyske bilproducent kan nå sit mål om at blive størst på kloden i 2018. Oplysningerne blev givet efter et bestyrelsesmøde forleden, og tochef Martin Winterkorn tilføjede. "Det er målet, at nå vor strategi og med overskud de næste år".

Den store investering er noget af det største, man endnu har oplevet i bilindustrien for en femårig periode.

De fleste penge går til modernisering af fabrikkerne, samt at udvikle og lancere nye modeller i hele gruppens spektrum af mærker fra Audi til Bentley, Porsche og Lamborghini på luksusfronten og VW, Skoda og Seat som volumenmærker - alle mærker med en opgraderet kvalitet. Dertil kommer nye crossover produkter, og yderligere 76 milliarder i omkostningsreduceringer.

VW lover endnu mere brændstofvenlige motorer frem til 2015 med mindre CO2 udslip, og man ønsker endnu to fabrikker i Kina, der kan fordoble produktionen til tre millioner biler. Næste forår tager VW en ny fabrik i brug i Chattanooga, Tennessee i USA, der skal servicere det store marked i Nord og Sydamerika, hvor VW blandt andet introducerer en helt ny mellemklassebil.

Martin Winterkorn oplyste endvidere, at målet er et salg på mere end otte millioner biler i 2012, og 10 millioner allerede i 2015, som er tre år tidligere end den tidligere prognose.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078