23948sdkhjf

Publikumvenligt DM for Mekanikere

Arrangørerne planlægger at give publikum nye muligheder for at kunne følge kombattanternes arbejde på bedste vis under Auto Teknik messen til august.
Faste kameraer med skærm på hver øvelse og opdeling i fire felter som et dannebrogsflag skal sikre, at publikum kan følge DM for Mekanikere 2010 på tætteste hold uden at genere konkurrence-deltagerne. Det bliver blandt nyskabelserne, når mesterskabet afvikles i Odense Congress Center 26.-28. august under Auto Teknik-messen.

Forleden mødtes faglærere fra de arrangerende tekniske skoler i København, Odense, Viborg og Frederikshavn for at udvikle konkurrence-delen. Udfordringen er at finde opgaver, hvor konkurrence-deltagerne ikke blot står med enden i vejret med hovedet i et motorrum, så arbejdet er usynligt for publikum.

På et dagslangt møde brainstormede arrangørerne for og imod nye konkurrence-opgaver, om vægtning og point og om en holdbar tidsplan. Vigtigt er det, at opgaverne ikke kræver genopretning af dommerne mellem hver konkurrence-del.

Kendt mekanikerarbejde

Som omfordring til de dygtige mekanikere rundt i landet om at melde sig blev man enige om at formulere, at opgaverne "favner bredt, og hvor alt er del af uddannelsen med opgaver på bilens komfortanlæg, en simpel karrosseri-opgave, bilens elektriske sytem og service samt en monteringsopgave. Korrekt anvendt arbejdsmiljø og brug af momentnøgler vægter, ligesom man skal kunne søge og finde relevante reparationsdata.

Mere udførlige detaljer følger til konkurrencedeltagerne, ligesom der er infomøder og eventuel udskilningsopgave ved overtegning i København, Odense og Viborg for de tilmeldte 17. august, en uge før konkurrencen.

- DM'et foregår jo kun hvert tredje år i forbindelse med Auto Teknik-messerne, så vi håber, at så mange som muligt melder sig til. Sidst i 2007 var fordelingen mellem mekanikere fra frie og mærkeværksteder cirka fifty-fifty. Dem der klarede sig bedst var dem, der forstod at planlægge arbejdet og koncentrere sig, siger teknisk tovholder, Jesper Beck Holm, Autovidencenter Fyn.

Søger præmiesponsorer

Arbejdsgruppen går nu i gang med at detail-planlægge opgaverne og vil i den forbindelse rette henvendelse til autobranchens aktører for stand-hjælp til værktøj, udstyr med mere.

- Førstepræmien, et Formel 1-kørekursus på Anderstorp-banen, er på plads, men jeg hører meget gerne fra branchevirksomheder, der vil sponsorere 2. og 3. præmier, samt mindre præmieting til alle maksimalt 20 deltagere, naturligvis med behørig omtale i fagbladet samt skiltning under Auto Teknik, siger medarrangør Kim Lesanner, Motor-magasinet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079