23948sdkhjf

EU's største oldtimer show

Dejlige gamle biler en fryd for øjet for 170.000 besøgende ved Techno Classica i Essen.
Oldtimer udstillingen in Essen, Tyskland, er den største af sin art i Europa, og som arrangørerne udtalte op til åbningen forleden ved vicepræsident for AvD, Automobilclub von Deutschland: "Oldtimer folket oplever ikke den krise, vi andre har oplevet for nye biler. Interessen for ældre biler, har aldrig været større. Der er faktisk tale om et boom i køb, salg og interessen fra de mange, som måske i løbet af kort tid erhverver sin en oldtimer. Branchen omsætter for mere end 37 milliarder kroner per år".

Udstillingen varede kun tre dage, og der kom 170.000 besøgende fra 40 lande til "Techno Classica", som udstillingen hedder. Interessen er så stor for de ældre biler, at BMW har besluttet at oprette en ny afdeling, som udelukkende skal servicere ældre historiske BMW'er og Mini'er.

Samtidig fejrede VW Bus 25 år med træk på alle hjul, og Audi 30 år for den første Quattro.

Der var nok at se på for de mange besøgende. Endnu et højdepunkt i løbet af året forventes at samle et rekordstort publikum, når AvD Oldtimer Grand-Prix afholdes på Nürburgring i dagene 13.-15. august.

Der var nok flest af de tidligere mange forskellige biler fra VW, som spiller en stor rolle hos veteranfolket, men også biler fra Italien såsom Alfa Romeo, der mere end nogen anden producent har gjort sig positivt bemærket på baner gennem næsten alle de 100 år, mærket har eksisteret, samt biler fra Frankrig og en enkelt fra Sverige med den første moderne bil fra Volvo PV 36 "Carioca".

Næste klassiker-messe i Essen foregår 31.3. til 3.4. 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125