23948sdkhjf

Optimisme i New York

Den internationale biludstilling i New York har ikke samme internationale status som Detroit og Los Angeles, men det er den vigtigste udstilling på USA's østkyst.
Jarvis Centret er stort og moderne med masser af plads, og fandt en del gode nyheder vej under den internationale biludstilling i New York, også set gennem europæiske briller, selv om udstillingen nok er mere amerikansk end de to andre større udstillinger i Detroit og Los Angeles.

New York udstillingen blev i år afholdt efter en måned, der gav grund til ny optimisme i bilindustrien, med en fremgang i salget i marts på 24 procent. Den største fremgang siden krisen satte ind i efteråret 2008. Toyota overraskede med en fremgang på 24,3 procent, på trods af de mange problemer for koncernen. GM solgte 22 procent flere biler, mens Ford steg med 42,8 procent.

En del af fremgangen skyldes store rabatter hos for eksempel Toyota og skrotordninger, men bilindustriens topfolk mener, at krisen er ved at være historie.

Fords salg er steget i årets første tre måneder med 37,7 procent. Mere end de andre, mens det endnu ikke går for godt for Chrysler, der mangler nye modeller. De andre store japanske mærker i USA, Nissan og Honda, gik også frem med henholdsvis 43,3 og 22,5 procent, primært på grund af rabatter, som de ikke plejer at diske op med.

Grønne kåringer

Vi har tidligere vist en skitse af den nye Kia Optima, eller som den hedder på visse markeder i Europa, Magentis, med masser af ny teknologi, og som er lidt større end forgængeren. Den ser meget spændende ud. Søstermærket Hyundai, der reelt ejer og styrer Kia, havde også et par nyheder. Blandt andet en helt ny Hyundai Sonata Hybrid. Hyundai har ellers meddelt i Tyskland, at navnet udgår næste år, når en helt ny model kommer til Europa med modelbetegnelsen i40. Måske samme model som stod i New York.

Udstillingen kårede også en del "grønne" biler. VW Polo blev kåret til årets bil 2010 i verden. VW Passat BlueMotion fik også en pris, og den nye Audi R8 V10 blev kåret til årets mest spændende nye racerbil. Men lad billederne tale for sig selv.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081