23948sdkhjf

SKAD: Glæder sig over mc-sejr i skrotsag

Mens autobranchen fortsat raser over de minimalt ændrede reparationsregler, glæder foreningen SKAD sig over, at indsatsen for motorcykelbranchen bærer frugt.

- Motorcykler er ikke længere omfattet af finanslovsforslaget om en reparationsgrænse på 65 procent. Vi er rigtig glade for, at det er lykkedes at få fjernet motorcykler fra listen, fordi der i Danmark er rigtigt mange ældre motorcykler på grund af den høje registreringsafgift, udtaler SKAD-direktør Thomas Krebs.

- Fordi der hersker en anden prisstruktur i motorcykelverdenen på reservedele, ville vedtagelsen af de 65 procent have betydet en stor skrotningsprocent for motorcykler. Ligeledes er motorcykler typisk en hobby, og miljøpåvirkningen er meget ringe på grund af den naturligt begrænsede anvendelsesperiode, typisk om sommeren, siger han.

- Motorcykelbranchen har været forsømt i mange år, og vores tiltag for motorcykelværksteder har allerede givet pote. Flere og flere motorcykelværksteder kan se en fordel i at melde sig ind hos SKAD, herunder også flere forhandlere, da vi ud over professionel hjælp også kan tilbyde mange andre værdier så som uddannelse, fælles indkøb, adgang til Autotaks, arbejdsgiverstøtte og meget andet, der kommer et motorcykelværksted til gode, lover Thomas Krebs.

Med i radioen

Torsdag den 9. december var en dag, hvor de første udmeldinger fra skatteministeren vedrørende den såkaldte "lempelse" i forbindelse med et kompenseringsbeløb for airbags ved en skade kom for dagen.

- At det føles som den korte varme, der opnås ved at tisse i bukserne, er der naturligvis ingen tvivl om. I denne forbindelse valgte SKAD at gå i DR-radioavisen og i DR-update for at gøre opmærksom på de urealistiske forhold, der kommer til at skabe yderst dårlige vilkår for vores medlemmer - nemlig pladeværksteder, samt fjernelse af de i forvejen begrænset antal lærlingepladser i branchen, siger Thomas Krebs.

SKAD's bestyrelsesmedlem, Henrik Hansen fra Jægersborg Pladeværksted, forklarede forholdene i både radioavisen, sammen med Mads Engberg fra Håndværksrådet, og senere i DR-Update, hvor et filmhold kom ud til Jægersborg Pladeværksted i Gentofte, for at se den grimme sandhed bag finanslovsforslaget L80 i øjnene.

- Vi hos SKAD vil naturligvis arbejde for, at vores medlemmer har en chance for at tilpasse sig til de nye udfordringer ved at optimere og effektivisere deres virksomhed, udtaler Thomas Krebs.

- 2011 bliver et år med mange udfordringer, og vi er klar til at møde dem, tilføjer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063