23948sdkhjf

Bornholm jubler over kinesisk aftale om elbiler

En kinesisk elbilproducent har valgt solskinsøen som teststed for sine elbiler.
Allerede før man er kommet rigtigt i gang, ligner det et scoop for Bornholm. En kinesisk producent har valgt øen som teststed for sine elbiler. Og selv om de i første omgang fem testbiler måske ikke gør nogen sommer isoleret set, så kan de afledte effekter blive store, vurderer erhvervschef og direktør for Business Center Bornholm, Lene Grønning, ifølge Børsen.

I første række bliver Bornholm her i sommer pioner på at udlåne el-biler til turisterne. Og det vil gavne det CO2-neutrale, "Bright Green Island"-image, som øen arbejder på at bygge op.

Men på den længere bane ser erhvervschefen også store perspektiver i blandt andet de forretningsmodeller, man nu skal i gang med at teste over en periode på fem måneder.

Når testen er slut, vil man stå med nogle konkrete resultater og kan se frem til, at interesserede delegationer fra andre såkaldte randområder i Europa vil besøge Bornholm, for at se, hvordan et grønt elbils-koncept kan skrues sammen.

- Det kan også blive en platform for en helt ny uddannelse inden for mechatronic på vores erhvervsskole, spår Lene Grønning i avisen.

Der er tale om små, tosædede Mycar el-biler fra Euauto i Kina. Topfarten opgives til 64 km/t og rækkevidden til cirka 110 kilometer på en opladning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094