23948sdkhjf

Forlakken der gør det svært at lave fejl

Spies Hecker er på banen med en nyudviklet, fleksibel og nem lak, som Svends Autolakering i Løsning roser efter en tre måneders testperiode.
- Helt kort kan man sige, at den her nye forlak er taknemmelig at arbejde med, selv når den bevidst bliver voldtaget.

De bramfrie ord falder seriøst fra indehaver Svend Johansen under Motor-magasinets besøg på Svends Autolakereri i Løsning ved Horsens. Hertil er også salgskonsulent Peter Rasmussen og marketingleder Lars Ejstrup Johansen fra den danske Spies Hecker distributør Baden-Jensen A/S taget denne vinterdag midt i januar.

Anledningen er, at lakproducenten Spies Hecker er på banen med en ny generation forlak - Permahyd Hi-TEC Basislak 480 - som afløser for den nu 15 år gamle Permahyd Basislak Serie 280/285.

Svends Autolakering beskæftiger fire mand og arbejder både med industri- og autolakering. I autoafdelingen behandles årligt 500-600 skader på biler af alle mærker. Værkstedet er udvalgt som ét ud af fem testværksteder i landet på grund af "dets mangeårige erfaring med Spies Hecker og ærlige og dygtige tilgang til lakarbejdet", der skal borge for en uvildig brugerudtalelse til både producent, distributør – og nu også fagbladet.

- Vi får hverken flødeboller eller bedre rabat for at udtale os, men den nye Hi-TEC lak ER altså fantastisk, supplerer autolakerer Frank Winther, der efter fem dages indledende træning nu gennem godt tre måneder har arbejdet med Hi-TEC 480 på værkstedet.

- Det var godt, at Spies Hecker lancerede et helt nyt laksystem i stedet for drypvis at tilpasse det gamle. Dermed undgik vi at blive tilbøjelige til at mikse og nappe det gammelkendte i tilfælde af tvivl eller tidnød – dermed er spørgsmål om skyld udelukket ved fejl. Og dem har der i øvrigt ikke været nogen af. Vi har ikke lavet én eneste ommer, selv om vi efter sommerferien havde travlt og tænkte "pokkers – nu skal vi i gang med et nyt system". Det har simpelthen virket fra dag ét, fortæller Frank Winther.

Flere fordele

Ifølge folkene hos Svends Autolakering hærder den nye én-komponente Hi-TEC 480 forlak, i kraft af sin optimerede kemi, op på kun 8-12 minutter, og man kan, i modsætning til den gamle Serie 280/285 forlak, rent faktisk slibe eventuelle urenheder væk umiddelbart bagefter uden at skulle starte lakeringsprocessen helt forfra.

Frank Winther vurderer umiddelbart, at afluftningstiden er cirka 20 procent kortere med den nye Hi-TEC 480, hvilket for et typisk autolakereri kan betyde en ekstra bil igennem kabinerne om dagen, og dermed merindtægt på omkring 18.000 kroner om ugen – på betingelse af at kunderne er der, forstås.

- Vores erfaring er, at rene sølvfarver, der let kommer til at skjolde, er meget nemmere at arbejde med, farven dækker bedre, og vi har et mindre materialeforbrug. Når vi påførte klarlak oven på den gamle Serie 280/285, følte vi, at forlakken "slugte" en del af klarlakken, så vi måtte give et tykt lag klarlak. Den nye Hi-TEC 480 forlak sluger ikke klarlak på samme måde, og klarlakken ligger mere stram og uden flimmer. Man kan faktisk tillade sig at lege lidt, fordi lakken er tilgivende, hvis metoden ikke er lige efter bogen, fortæller Frank Winther.

Et additiv, som påføres på tilliggende dele, giver desuden bedre udsprøjtninger og reducerer risikoen for skjolder markant.

Vil vinde kunder

En anden fordel er, at i motorrum kan man undvære klarlakken, da forlakken er kemikaliefast ved tilsætning af en hærder. Det sparer en arbejdsgang.

- Faktisk kan man sige, at Spies Hecker her efterligner fabrikslakeringen til eftermarkedet, hvilket hele øvelsen i at spare opløsningsmidler går ud på – selv om det jo går lidt ud over vores omsætning, smiler Peter Rasmussen.

Han er absolut overbevist om, at den nye Hi-TEC 480 lak vil vinde kunder. Baden-Jensen, der repræsenterer Spies Hecker i Danmark, har en markedsandel på omkring 35 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094