23948sdkhjf

Bilinfo flytter til Århus

Stifterne af autobranchens bilprisvurderings-tjeneste ser sig nødsaget til at rykke Bilinfo fra Thisted for at kunne tiltrække især programmører.
Problemer med at skaffe kvalificerede medarbejdere, især programmører, er årsagen til, at den Thisted-baserede internetvirksomhed Bilinfo nu rykker til Århus. 31. maj lukker kontoret i Thisted.

I forbindelse med flytningen har 12 af de 14 ansatte valgt at flytte med. Bilinfos øvrige 21 ansatte i henholdsvis Århus og Herlev bliver ikke berørt af flytningen.

At så mange programmører, der betegnes som en specifik, branchekendt rygrad i Bilinfo, flytter med glæder virksomheden, idet de alle har stor indsigt i den specielle databehandling, der blandt andet gælder data fra bilimportørerne hvad angår farvekoder, stelnumre med videre.

Efter at have haft base i Nordvestjylland siden 1989 har brødrene Preben og Flemming Foldager således vurderet, at deres firma har bedst af at flytte hovedkontoret og alle aktiviteter til Århus, hvor firmaets nye moderselskab eBay, Den Blå Avis og Bilbasen holder til, skriver Thisted Dagblad.

Bilinfo, som vi portrætterede kort før jul i nummer 41 i Motor-magasinet og [u]her på nettet[/u], begyndte for mere end 20 år siden med salg af software og databaseoplysninger til bilbranchen. Bilinfo udviklede it-programmer til bilforhandlerne, og firmaet dækker hele Danmark.

I 2002 blev Bilinfo hædret som en gazellevirksomhed af Dagbladet Børsen. Fire år tidligere omdannede brødrene firmaet til et aktieselskab. Senere købte Bilinfo 50 procent af Bil Markedet, som havde interesser i Den Blå Avis, og i 1999 etablerede Flemming og Preben Foldager en afdeling i Århus. Samme år gik Bilinfo i samarbejde med Bilbasen, hvor Bilinfo blev medejer med en aktieportefølje på 50 procent. Nu har den amerikanske internetbaserede auktionsportal eBay købt det hele.

60-årige Flemming og 58-årige Preben Foldager er således helt ude af Bilinfo, og bliver derfor boende i Thisted. Driften overlades fremover til Peter Mørkenborg, der tiltrådte 1. december som adm. direktør fra en stilling som vertical manager på dba.dk. Han har været på Den Blå Avis i 15 år og har blandt andet været såkaldt enterprise architect, IT-direktør og chef for forretningsudvikling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093