23948sdkhjf

50 år med Volvo i Køge

Job-funktionen er ganske vist en anden i dag, men Tage Petersen har været med i alle 50 år som Volvo-forhandler.
Han var ikke andet end en "bette knægt" på fem år, da hans far - Viggo Petersen - i 1931 tog de første skridt ind i autobranchen, men siden har hans liv så også været "helliget" den branche.

Tage Petersen er dermed anden generation i autofirmaet Viggo Petersen Auto A/S i Køge, som fredag den 29. januar fejrer sine første 50 år som Volvo-forhandler.

Det er altså både det snart 80-årige autofirma og den snart 84-årige (han har fødselsdag 25. januar) Tage Petersen, der med udgangen af denne måned kan fejre 50 års jubilæum med Volvo.

Viggo Petersen Auto har igennem de 50 år som Volvo-forhandler selvfølgelig oplevet både op- og nedture.

Oliekriser og kartoffelkur for blot at nævne et par eksempler, og senest er den finansielle krise da heller ikke gået sporløst forbi den store virksomhed, med base i Køge og afdelinger i både Ringsted og Næstved.

- Men heldigvis var vi forudseende allerede i eftersommeren 2008, fortæller den administrerende direktør Jan Qvist Hansen, der tiltrådte 1. januar 2008.

Øjne udefra

Jan Qvist Hansen kom fra Volvo Danmark, og det var en beslutning, som far Tage og sønnen Viggo - der er tredje generation i firmaet - i mange år fremover kan slås om at have æren for.

I hvert fald er de begge lykkelige for beslutningen, for nu kom der én, der så med andre øjne på virksomheden, uden at tilsidesætte de væsentlige værdier, som Viggo Petersen Auto altid har stået som eksponent for. Jan Qvist Hansen var manden, der gennemførte strukturændringerne, men som også havde forståelsen for den særlige ånd, der altid har hersket, gennem sit mangeårige kendskab til firmaet.

- Viggo Petersen Auto, ved vi nu, vil være en af de kommende spillere på markedet i årene fremover, selvom der bliver færre forhandlere med årene, siger Jan Qvist Hansen.

- Vi vil altid være opmærksomme på, at der er hr. og fru Hansen, vi handler med. Den personlige betjening skal være i fokus. Vi skal være nærværende og folk skal føle "varme", når de kommer hos os.

- Det har firmaet altid været kendetegnet ved – så hvorfor skulle vi dog ændre ved det? spørger direktøren, der kører et glimrende makkerskab med Tage Petersen og sønnen Viggo Petersen, der er opkaldt efter firmaets stifter.

Skruer håndtag fast

Når nu en ældre mand på 84 år, som alle dage har haft sin gang i firmaet, stadig bliver ved med at komme – hver dag fra klokken 9.30 til 17 – er de øvrige medarbejdere så ikke godt trætte af at have sådan en "gammel original" gående rundt og kontrollere det hele? – vil mange uvilkårligt tænke.

Viggo Petersen Auto har i dag 45 personer ansat i de tre afdelinger, hovedparten i Køge, og har for Volvo et ansvarsområde, der strækker sig fra Solrød/Greve i nord til hele Midt- og Sydsjælland, samt Lolland og Falster. Firmaet er også forhandler af Renault.

Viggo Petersen startede firmaet som reparationsværksted i 1931 på Strandvejen, hvor man også solgte Nafta benzin.

I 1934 blev Viggo Petersen Nimbus forhandler, og fra 1937 kom biler på programmet. Først Adler, så Morris som blev udskiftet med Volvo for 50 år siden.

I 1970 blev de nuværende lokaler på Tangmosevej 108 taget i brug. Siden blev firmaet også Renault-forhandler, og afdelingerne i Ringsted og Næstved er kommet til.

Viggo Petersen Auto er kendt som en god og stabil arbejdsplads, blandt andet kunne en medarbejder forrige år fejre 40 års jubilæum.

Jubilæet bliver i firmaets vanlige stil fejret på behørig vis med både kunder, venner, forretningsforbindelser og ansatte. Fredag 29. januar kl. 12-17 er der inviteret til hyggeligt samvær.

Senere fejres det dobbelte jubilæum med en personalefest, for alle ansatte med koner/kærester/mænd.

Ikke med Tage Petersen

Han kender sin plads i firmaet, og den er hverken som direktør, sælger eller mekaniker, selvom han faktisk også er udlært som det sidste.

- Næh, alle de store beslutninger må de andre tage sig af. Det er de meget klogere til, men jeg laver alt det de aldrig får gjort, siger den kommende jubilar.

- Det er mig, der skruer et løst håndtag fast i en af husets døre, jeg bestiller snerydning, fejer lidt hist og her – og i øjeblikket leger jeg tømrer nede bag ved, hvor vi skal have lavet to nye døre, så der er rigelig at se til.

- Jeg har besluttet, at de må bære mig ud her fra…

Der er dog den lille dør på klem, at han også har lavet den aftale med de andre, at såfremt han bliver helt umulig, så må de jo bare sende ham hjem, men man kan klart fornemme på stemningen i firmaet, at Tage vil de ikke undvære.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125