23948sdkhjf

Den hvide svøbe

DA SNEEN LAGDE SIG over det ganske land i små mængder op til jul, var vi sikkert mange der tænkte, at det nok blot var for et par dage – sådan for syns skyld. Men den holdt ved. Og det har både betydet smil og hængende mundvige i autobranchen. Selv om sneen er ryddet nogenlunde i de dele af landet, der fik rigelige mænger, står stribevis af salgsbiler stadig ude med hvidt dække, der gør besigtigelse og prøveture umuligt. Lad os håbe, at det ikke går for meget ud over bilsalgstallene, som for december – inden sneen faldt – jo viste et ganske fornuftigt billede.

ANDRE STEDER I LANDET har mekanikere måttet springe for liv og lemmer, fordi sneen har tynget tagene. Heldigvis har vi ikke hørt om uheld med menneskelige følger, men det var tæt på, som vi kan berette i denne uges udgave af fagbladet. Utroligt, at man i det nordjyske havde nerver til lige at skrue et bundkar på en kundebil, inden den blev kørt ud af værkstedet, hvor loftet var begyndt at bøje efter for snemasserne. Det kan man da kalde professionel opofrelse, der gudskelov gik godt.

MENS SNEDRIVER HAR revet bundskjolde og kofangere af biler i massevis gennem en måned, som senest til foråret givetvis vil betyde øget omsætning hos reservedelsproducenter og værksteder, har især én del af branchen gnedet sig hænderne: Dækværkstederne. Sjældent har danskere i så høj grad erfaret, at man nu engang står væsentligt bedre fast på vinterdæk end på sommerdæk, når Kong Vinter viser tænder. Det har givet nærmest udsolgte huse flere steder. Fantastisk. Den hvide svøbe er altså ikke altid et onde, der belaster omsætning og varmeregning. Sneen lyser op – forhåbentlig mod et godt år for autobranchen herhjemme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079