23948sdkhjf

Taxaerne i Århus kører grønnere

Via Biler i Århus har netop afleveret nøglerne til den første miljørige taxa i Århus.
I fremtiden vil århusianske taxakunder kunne opleve turen i hybriden Toyota Prius, som ikke kun forbruger mindre brændstof på grund af kombinationen af el- og benzinmotoren, men som også udleder væsentlig mindre CO2 - til gavn for både miljøet og århusianerne.

Der er vognmand Per Andersen, der netop har investeret i en ny hybrid-taxa fra Via Biler.

- Det vakte min interesse, da jeg hørte om Toyota Prius. Kombinationen af det høje kilometertal på literen og budskabet om et bedre miljø var i god tråd med min fremtidige vognmandsforretning, siger Per Andersen

Toyota Prius kører på en blanding af el og benzin– i gennemsnit omkring 23,3 km/l. Kombinationen af el og benzin betyder, at Prius benytter den elektroniske motor til kørsel under 40 km/timen. Når hastigheden øges, tager benzinmotoren over og producerer samtidig el til elmotoren. Taxaerne skal således ikke genoplades, men genoplader automatisk batteriet under kørslen. - Flere kunder har faktisk allerede kommenteret bilen og er begejstret for, at taxakørslen går i en grønnere retning. En passager, som var strandet ved en lukket togbane udtrykte sin begejstring over, at turen forblev grøn – og samtidig fik hans samvittighed det lidt bedre, siger chauffør hos Per Andersen, Poul Mørk.

Leveret af Via

Via Biler, som har leveret den første Toyota Prius til Århus Taxa, satser på, at der kommer flere grønne taxaer til Århus området.

- Vi arrangerede tilbage i november 2009 en event, hvor 60 vognmænd og chauffører mødte op og fik mulighed for at prøvekøre Toyota Prius, få besvaret spørgsmål og fik informationer om de nye fordelagtige afgiftsbesparelser, som findes ved Toyota Prius, fortæler Mads Lykke Poulsen fra Via Biler.

- Resultatet af denne indsats er, at der i den kommende tid kommer fire nye Toyota Prius på gaden i Århus, hvilket vi glæder os meget til at følge.

Med i købet af Toyota Prius følger også en introduktion til eco-driving for alle chaufførerne. Eco-driving handler om at køre miljømæssigt og økonomisk optimalt – uanset bilmærke og model.

- Vi har jo alle en interesse i, at CO2 udslippet minimeres og miljøet bliver lidt grønnere, siger Mads Lykke Poulsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11